Буженина зі свинини – легко, просто і завжди смачно!
М’ясо виходить соковите, ароматне, апетитне, дуже смачне, набагато смачніше, ніж з магазину! Процес приготування буженини зі свинини в домашніх умовах дуже легкий і простий, але трохи тривалий. Якщо ви жодного разу не готували буженину, обов’язково спробуйте мій рецепт, він перевірений роками, впевнена вам точно сподобається!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- вода – 1 літр
- свиняча корейка без кістки – 1,5 кг
- солодка паприка – 1 чайна ложка
- чорний перець горошком
- часник – 7 зубчиків
- лавровий лист – 2 листочка
- прованські трави – 2 чайних ложки
- сіль – 1 столова ложка
- соняшникова олія – 1 столова ложка
Покроковий процес приготування:
У глибоку миску виливаємо 1 літр холодної води, додаємо чорний перець горошком, лавровий лист, сіль, приправу прованські трави, перемішуємо.
Перекладаємо свинячу корейку в миску з розсолом. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою, прибираємо м’ясо в холодильник на добу.
Розрізаємо часник на 4 частини, як на фото.
М’ясо перекладаємо на дошку, паперовим рушником прибираємо зайву вологу, робимо глибокі вертикальні розрізи, по довжині приблизно як зубчики часнику, потім в ці кишеньки вставляємо часник.
Приготуємо маринад, для цього змішаємо соняшникову олію з паприкою, подрібненим часником і приправою прованські трави. Цією сумішшю натираємо весь шматок м’яса.
Загортаємо м’ясо в два шари фольги, перекладаємо в форму, запікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до закінчення приготування, прибираємо фольгу для того, щоб м’ясо трохи зарум’янилося.
Буженина зі свинини готова! Дуже смачна, соковита, ніжна. Нарізаємо тонкими скибочками буженину і робимо дуже смачні бутерброди з зеленню, хлібом. Смачного!