Биточки по-козацьки
Пропонуємо Вам приготувати смачні биточки по-козацьки. Цей рецепт не є поширеним, однак ця страва виходить дуже смачною.
Інгредієнти:
- Гречана крупа 2 склянки
- Свининно-яловичий фарш 500г
- Сметана домашня 1 склянка
- Білий хліб 2 шматки
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Молоко 0,5 склянки
- Сир 150 г
- Вершкове масло 30 г
- Сіль
- Перець
Процес приготування:
- Гречану крупу зварити в соленій воді майже до готовності. Викласти у змащену маслом форму.
- З хліба зрізати скориночки і замочити м’якушку в молоці. Хліб з легка віджати і перемолоти разом з м’ясним фаршем і цибулею на м’ясорубці. Отриманий фарш посолити, поперчити і ретельно вимісити.
- У каші зробити заглиблення. Формувати з фаршу биточки і викласти їх у заглиблення в каші.
- Зверху кожен биточок викласти по 1 ст. л. сметани.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хв., потім посипати тертим сиром і залишити в духовці ще на 5 хв.
Биточки по-козацьки готові. Приємного апетиту!