Биточки по-козацьки

Пропонуємо Вам приготувати смачні биточки по-козацьки. Цей рецепт не є поширеним, однак ця страва виходить дуже смачною.

Інгредієнти:

  • Гречана крупа 2 склянки
  • Свининно-яловичий фарш 500г
  • Сметана домашня 1 склянка
  • Білий хліб 2 шматки
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Молоко 0,5 склянки
  • Сир 150 г
  • Вершкове масло 30 г
  • Сіль
  • Перець

Процес приготування:

  1. Гречану крупу зварити в соленій воді майже до готовності. Викласти у змащену маслом форму.
  2. З хліба зрізати скориночки і замочити м’якушку в молоці. Хліб з легка віджати і перемолоти разом з м’ясним фаршем і цибулею на м’ясорубці. Отриманий фарш посолити, поперчити і ретельно вимісити.
  3. У каші зробити заглиблення. Формувати з фаршу биточки і викласти їх у заглиблення в каші.
  4. Зверху кожен биточок викласти по 1 ст. л. сметани.
  5. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хв., потім посипати тертим сиром і залишити в духовці ще на 5 хв.

Биточки по-козацьки готові. Приємного апетиту!