Бюджетний перекус. Недорого, просто, швидко та смачно
Трубочки з лаваша. Це чудова закуска нашвидкуруч. Трубочки виходять хрусткими, ароматними та дуже апетитними. Такі трубочки зазвичай готують коли залишається картопляне пюре від обіду чи вечері.
Інгредієнти.
Лаваш – 1шт.
Начинка:
- Картопля – 400гр.
- Кріп – 3 гілочки
- Сіль – 1/2ч.л.
- Сир – 100гр.
- Перець – за смаком
Начинка 2:
- Яйця відварені – 4шт.
- Сир – 200гр.
- Цибуля зелена – 1пуч.
- Сметана – 1-2ст.л
- Сіль – до смаку.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Приготуємо начинку. Картоплю очистимо, посолимо, заллємо водою і поставимо варити. Потім перетворимо на пюре.
Зелень дрібно посікти, сир натремо на крупній тертці і додамо до картоплі, за бажанням можна додати подрібнений часник. Додаємо чорний перець до смаку, все добре перемішуємо. Начинка готова.
Лаваш розрізаємо на прямокутники розмір моїх 13 Х 18 см.
На край прямокутника кладемо начинку, рівномірно розподіляємо та загортаємо трубочку.
Деко застеляти папером для випічки, змастимо вершковим маслом, укладаємо трубочки.
У жовток додамо трохи молока та перемішаємо. Змащуємо трубочки, посипаємо кунжутом.
Ставимо в розігріту духовку та запікаємо при 200 градусах 15 хвилин до рум’яності.
Звичайно найкраще подавати їх гарячими, але навіть у остиглому вигляді вони дуже смачні.
Начинку можна зробити будь-яку, за бажанням.