Частенько купую пачку сиру, щоб приготувати “Поцілуночки” до чаю
Випічка з сиру, мабуть, моя найулюбленіша. Ось і сьогодні вирішила приготувати сирне печиво “Поцілуночки”. Без перебільшень скажу – печиво дуже смачне. Воно завжди таке рум’яне, ніжне, м’яке як зовні, так і всередині, причому свою м’якість зберігає і на наступний день. Це дуже простий рецепт. Трохи часу на приготування і смачне домашнє печиво у вас у же на столі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- сир 5% -9% – 250 г.
- яєчний жовток – 3 шт.
- вершкове масло – 100 г.
- цукор – 4 ст.л.
- борошно – 230 г.
- розпушувач – 1 ч.л.
- ванілін
Для змазування
- яєчний жовток – 1 шт.
Для прикраси
- цукрова пудра – 1 ст.л.
Як приготувати печиво Поцілуночки
Сир розтираємо з цукром. Для приготування цього печива, я завжди використовую гладкий сир в пачці. Додаємо яєчні жовтки і розм’якшене вершкове масло, за бажанням ванілін. Все перемішуємо.
Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і додаємо в сирну масу.
Замішуємо однорідне м’яке тісто і викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Для зручності ділимо тісто на 2 частини.
Кожну частину розкачуємо в пласт невеликої товщини, і виїмкою для тіста або склянкою вирізаємо кружечки (у мене діаметром 7 см.)
Далі кожен кружок тіста складаємо навпіл, притискаючи по центру, а нижні краї заводимо назад і також скріплюємо між собою.
Заготовки викладаємо на деко, застелене пергаментом (в моєму випадку це силіконовий килимок) і змащуємо збитим жовтком.
Печиво випікаємо в духовці при 180 ° С 20-25 хв. до зарум’янювання. Готовому печиву даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!