Часто печу ароматний пиріг з лососем, рисом і яйцем: виходить дуже смачно
Пиріг з лососем традиційно готується з листкового тіста з додаванням рису і зелені. Щоб зробити його ще смачніше, я доповнила рецепт новими інгредієнтами. Дивіться, що з цього вийшло, і приєднуйтесь.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Що потрібно з продуктів
Інгредієнти для пирога:
- тісто листкове (можна купити в супермаркеті або приготувати самим) — 500 г;
- лосось (філе) — 250 г;
- яйця — 3 штуки;
- масло вершкове — 25 г (крім цієї кількості буде потрібно ще трохи для змащування);
- свіжі гриби (шампіньйони) — 150 г;
- цибуля зелена — ½ пучка;
- рис басматі — 50 г;
- шпинат свіжий — 180 г;
- сік лимона — 3 ч. ложки;
- дрібно натерта цедра лимона — ½ ч. ложки;
- свіжий кріп — за смаком;
- перець чорний грубого помелу — за смаком;
- сіль;
- борошно для розкочування тіста.
Приготування пирога
Процес складається з наступних кроків:
1. Підготувати великий аркуш фольги і змастити його олією. Покласти на нього філе риби, загорнути, щоб усередині було простір для циркуляції повітря, краї щільно закрити. Покласти на деко, відправити в духову шафу, заздалегідь нагрітий до 180 градусів, і запікати протягом 20 хвилин.
2. Вимити гриби і зелена цибуля, обсушити і нарізати. Розтопити половину вершкового масла в підходящої каструлі, покласти в неї гриби і цибулю і обсмажити до м’якого стану на невеликому вогні.
3. Дістати з духовки лосося, розгорнути, злити рідину і остудити.
4. Запечений лосося розділити руками на досить великі фрагменти, додати гриби з цибулею і перемішати.
5. У шпинату зрізати стебла, обсмажити його в олії, що залишилася при помішуванні, щоб він розм’як. Додати його в майбутню начинку.
6. Рис відварити до готовності приблизно на 70% (близько 16 хвилин), воду злити і промити в друшляку під проточною водою.
7. Два яйця зварити круто.
8. У начинку викласти рис, мелений чорний перець, нарізані варені яйця. Додати лимонний сік і цедру. На цьому етапі можна посолити — але це за бажанням.
9. Тісто розкачати і розрізати на два прямокутника. Розмір одного 31 х 24 см, іншого — 28 х 20 см.
10. Час, що залишився яйце розбити в придатний посуд і розмішати.
11. Пласт меншого розміру покласти на деко. На нього — начинку, сформувавши її у вигляді рівної буханки. По краю тесту повинно залишитися не менше 2-3 см. Змастити їх збитим яйцем.
12. Покрити начинку великим шаром тіста, щільно притиснувши його краю до країв основи і защипнути пальцями. Зверху зробити чотири поперечних розрізу для виходу пара.
13. Змастити поверхню пирога яйцем.
14. Поставити в духовку, нагріту до 180 градусів на 40 хвилин до рум’яної апетитної скориночки.
Поради
До пирога можна подати будь-який соус — на свій смак.
Пиріг надзвичайно смачний як в гарячому вигляді, коли він щойно з печі, так і в холодному, на наступний день.
Сформувати його можна заздалегідь і прибрати напівфабрикат в холодильник, загорнувши в плівку. Дістати безпосереднє перед випіканням.