Часто печу ароматний пиріг з лососем, рисом і яйцем: виходить дуже смачно

Пиріг з лососем традиційно готується з листкового тіста з додаванням рису і зелені. Щоб зробити його ще смачніше, я доповнила рецепт новими інгредієнтами. Дивіться, що з цього вийшло, і приєднуйтесь.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Що потрібно з продуктів
Інгредієнти для пирога:

  • тісто листкове (можна купити в супермаркеті або приготувати самим) — 500 г;
  • лосось (філе) — 250 г;
  • яйця — 3 штуки;
  • масло вершкове — 25 г (крім цієї кількості буде потрібно ще трохи для змащування);
  • свіжі гриби (шампіньйони) — 150 г;
  • цибуля зелена — ½ пучка;
  • рис басматі — 50 г;
  • шпинат свіжий — 180 г;
  • сік лимона — 3 ч. ложки;
  • дрібно натерта цедра лимона — ½ ч. ложки;
  • свіжий кріп — за смаком;
  • перець чорний грубого помелу — за смаком;
  • сіль;
  • борошно для розкочування тіста.

Приготування пирога

Процес складається з наступних кроків:

1. Підготувати великий аркуш фольги і змастити його олією. Покласти на нього філе риби, загорнути, щоб усередині було простір для циркуляції повітря, краї щільно закрити. Покласти на деко, відправити в духову шафу, заздалегідь нагрітий до 180 градусів, і запікати протягом 20 хвилин.

2. Вимити гриби і зелена цибуля, обсушити і нарізати. Розтопити половину вершкового масла в підходящої каструлі, покласти в неї гриби і цибулю і обсмажити до м’якого стану на невеликому вогні.

3. Дістати з духовки лосося, розгорнути, злити рідину і остудити.

4. Запечений лосося розділити руками на досить великі фрагменти, додати гриби з цибулею і перемішати.

5. У шпинату зрізати стебла, обсмажити його в олії, що залишилася при помішуванні, щоб він розм’як. Додати його в майбутню начинку.

6. Рис відварити до готовності приблизно на 70% (близько 16 хвилин), воду злити і промити в друшляку під проточною водою.

7. Два яйця зварити круто.

8. У начинку викласти рис, мелений чорний перець, нарізані варені яйця. Додати лимонний сік і цедру. На цьому етапі можна посолити — але це за бажанням.

9. Тісто розкачати і розрізати на два прямокутника. Розмір одного 31 х 24 см, іншого — 28 х 20 см.

10. Час, що залишився яйце розбити в придатний посуд і розмішати.

11. Пласт меншого розміру покласти на деко. На нього — начинку, сформувавши її у вигляді рівної буханки. По краю тесту повинно залишитися не менше 2-3 см. Змастити їх збитим яйцем.

12. Покрити начинку великим шаром тіста, щільно притиснувши його краю до країв основи і защипнути пальцями. Зверху зробити чотири поперечних розрізу для виходу пара.

13. Змастити поверхню пирога яйцем.

14. Поставити в духовку, нагріту до 180 градусів на 40 хвилин до рум’яної апетитної скориночки.

Поради

До пирога можна подати будь-який соус — на свій смак.
Пиріг надзвичайно смачний як в гарячому вигляді, коли він щойно з печі, так і в холодному, на наступний день.

Сформувати його можна заздалегідь і прибрати напівфабрикат в холодильник, загорнувши в плівку. Дістати безпосереднє перед випіканням.