Чебупелі по-домашньому: просто і ситно. Виходить ціла гора
Думаю всім зустрічалися на полицях магазинних холодильників “Чебупелі”, а вже любителі напівфабрикатів точно знають, що це таке і яке на смак. Сьогодні я розповім рецепт чебупелі по-домашньому.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Чебупель – це не пельмень і не чебурек, а за формою взагалі, як вареник. Все зібрав в собі! Магазинні, ніби як готові до вживання, після невеликого розігріву. Але так чи вони смачні, як домашні?!
А для приготування домашніх нам знадобляться:
Начинка
- Фарш – змішаний 800 гр
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Зелень (зазвичай кріп, петрушка, але можна які любите) – невеликий пучок
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, чорний перець або улюблені спеції – за смаком
Тісто
- вода – 200 мл
- борошно – 450-500 г
- яйце – 1 шт.
- сіль за смаком
- соняшникова олія – 1 ст. ложка
Як приготувати:
Беремо готовий фарш або подрібнюємо на м’ясорубці м’ясо. Додаємо спеції, трохи води (для соковитості) дрібно порізану цибулю і часник.
Добре перемішуємо до однорідності і відправляємо в холодильник, нехай охолоне і настоїться.
А поки займемося тістом.
Змішуємо яйце, сіль, воду і борошно. Замішуємо круте тісто. Змащуємо його рослинним олією, мнемо ще пару хвилин і прибираємо в пакет – нехай “відпочине” хвилин 30.
Розкатуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо за допомогою склянки (або будь-яким іншим зручним способом) невеликі кружки. Кладемо і заліплюємо краї, формуючи маленький вареник. Розміром приблизно 5 см.
Робиться це все швидко, тому що маленькі. Виходить ціла гора, тому на всіх вистачить, але не на довго – з’їдається просто в мить!
Обсмажуємо чебупелі з двох боків до золотистої скоринки в розжареній олії.
Подаємо гарячими з будь-яким улюбленим соусом.
Ця проста і ситна страва обов’язково сподобається вам і вашим близьким!