Чебупелі по-домашньому: просто і ситно. Виходить ціла гора

Думаю всім зустрічалися на полицях магазинних холодильників “Чебупелі”, а вже любителі напівфабрикатів точно знають, що це таке і яке на смак. Сьогодні я розповім рецепт чебупелі по-домашньому.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Чебупель – це не пельмень і не чебурек, а за формою взагалі, як вареник. Все зібрав в собі! Магазинні, ніби як готові до вживання, після невеликого розігріву. Але так чи вони смачні, як домашні?!

А для приготування домашніх нам знадобляться:

Начинка

  • Фарш – змішаний 800 гр
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Зелень (зазвичай кріп, петрушка, але можна які любите) – невеликий пучок
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, чорний перець або улюблені спеції – за смаком

Тісто

  • вода – 200 мл
  • борошно – 450-500 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль за смаком
  • соняшникова олія – 1 ст. ложка

Як приготувати:

Беремо готовий фарш або подрібнюємо на м’ясорубці м’ясо. Додаємо спеції, трохи води (для соковитості) дрібно порізану цибулю і часник.

Добре перемішуємо до однорідності і відправляємо в холодильник, нехай охолоне і настоїться.

А поки займемося тістом.

Змішуємо яйце, сіль, воду і борошно. Замішуємо круте тісто. Змащуємо його рослинним олією, мнемо ще пару хвилин і прибираємо в пакет – нехай “відпочине” хвилин 30.

Розкатуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо за допомогою склянки (або будь-яким іншим зручним способом) невеликі кружки. Кладемо і заліплюємо краї, формуючи маленький вареник. Розміром приблизно 5 см.

Робиться це все швидко, тому що маленькі. Виходить ціла гора, тому на всіх вистачить, але не на довго – з’їдається просто в мить!

Обсмажуємо чебупелі з двох боків до золотистої скоринки в розжареній олії.

Подаємо гарячими з будь-яким улюбленим соусом.

Ця проста і ситна страва обов’язково сподобається вам і вашим близьким!

Не вдається скопіювати.