Чергова запіканка на кожен день
Вітання! Сьогодні пропонуємо вам запіканку. Виходить неймовірно смачною і легко готується.
Нам потрібно:
- борошно – 150 гр.
- кабачки – 500 гр.
- картопля – 2 шт. середні
- яйця – 3 шт.
- сметана – 50 гр.
- копчені сосиски – 3 шт.
- червоний болгарський перець – 1 шт. середня
- помідор – 1 шт. середня
- твердий сир – 100 гр.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л. без гірки або
- чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
- прованські трави – 0,5 ч.л.
- кунжут: білий та чорний – по 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
Кабачки миємо, обсушуємо і натираємо на великій терці. Віджимаємо зайву вологу. У миску відправляємо яйця і трохи збиваємо. До яйця додаємо сметану, чорний перець, прованські трави, сіль. Всипаємо борошно, розпушувач і збиваємо до однорідності.
У тісто, що вийшло, відправляємо нарізані кільцями сосиски, нарізані дрібними кубиками помідор, болгарський перець, сиру картопля, натерти на великій терці сир і віджаті кабачки. Перемішуємо.
Форму для запікання діаметром 25 см. змащуємо вершковим маслом, посипаємо манною крупою або сухарями. Викладаємо і розрівнюємо масу, що вийшла. Посипаємо кунжутом.
Запікаємо при 180С 55-60 хвилин. По готовності виймаємо з духовки і трохи остудити, а потім подаємо до столу. Смачного!