Чізкейк «Нью-Йорк» класичний – детальна інструкція приготування

Багато з нас не з чуток знають, що таке чізкейк. Цей американський десерт вже кілька років стоїть в десятці найпопулярніших. Але мало хто пробував чізкейк «Нью-Йорк» класичний, можливо, найкращий з усіх можливих видів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • Галетне печиво – 300 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Сир «Філадельфія» – 500 г
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Подрібніть печиво в крихту і перемішайте з розтопленим вершковим маслом. Перемішайте до консистенції мокрого піску.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Викладіть крихту в форму і ретельно утрамбуйте (можна використовувати склянку). Сформуйте дно і стінки пирога.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Залиште форму в морозилці на 30 хвилин.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Приготуйте сирну суміш. Для цього змішайте сир з цукровою пудрою, крохмалем, лимонним соком, ваніліном, сметаною і яйцями. Збийте міксером або перемішайте вручну.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Залийте сирну суміш у форму і випікайте 10 хвилин при 200 градусах. Потім ще годину при 120 градусах.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Залиште чізкейк до повного охолодження. Готово!

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Подають чізкейк обов’язково охолодженим. Вдалим рішенням буде покласти зверху кульку пломбіру або прикрасити вершками. До слова, не варто недооцінювати цей десерт!

You cannot copy content of this page