Чізкейк «Нью-Йорк» класичний – детальна інструкція приготування

Багато з нас не з чуток знають, що таке чізкейк. Цей американський десерт вже кілька років стоїть в десятці найпопулярніших. Але мало хто пробував чізкейк «Нью-Йорк» класичний, можливо, найкращий з усіх можливих видів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • Галетне печиво – 300 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Сир «Філадельфія» – 500 г
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Подрібніть печиво в крихту і перемішайте з розтопленим вершковим маслом. Перемішайте до консистенції мокрого піску.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Викладіть крихту в форму і ретельно утрамбуйте (можна використовувати склянку). Сформуйте дно і стінки пирога.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Залиште форму в морозилці на 30 хвилин.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Приготуйте сирну суміш. Для цього змішайте сир з цукровою пудрою, крохмалем, лимонним соком, ваніліном, сметаною і яйцями. Збийте міксером або перемішайте вручну.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Залийте сирну суміш у форму і випікайте 10 хвилин при 200 градусах. Потім ще годину при 120 градусах.

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Залиште чізкейк до повного охолодження. Готово!

Чізкейк «Нью-Йорк» класичний - детальна інструкція приготування

Подають чізкейк обов’язково охолодженим. Вдалим рішенням буде покласти зверху кульку пломбіру або прикрасити вершками. До слова, не варто недооцінювати цей десерт!

Не вдається скопіювати.