Чому у огірків жовтіє і сохне листя і як цього уникнути

Без чого ми не можемо уявити літо? Звичайно, без сонця, спеки та городу. Однією з найбільш частих проблем, з якими стикаються любителі овочівництва є проблема жовтіючих і сохнучих листя у огірків.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Виникає цілком логічне запитання: «Що потрібно робити, щоб від неї позбутися?». У цій статті ми постараємося дати вас відповідь на це запитання.

3 основні причини, через які жовтіють листя:

1. Пошкодження кореневої системи

Так само як поїдання коренів шкідниками, недолік або надлишок вологи, механічне пошкодження.

Якщо рослині недостатньо вологи, то ви помітите спочатку, що підсихають кінчики листа, потім він засохне цілком, а після – загине весь кущ.

Щоб цього уникнути, потрібно регулярно його поливати. Про надлишок вологи будуть сигналізувати підгнивати стебло і корінь і постійно вологе місце поливу. На допомогу огірку прийде суміш попелу і піску, внесені в грунт.

Найпоширенішим паразитом, що вражає підземну частину огірка, є капустянка. Щоб від неї позбутися, необхідно ліквідувати проходи комахи. Це можна зробити шляхом затоки в них масла або спеціальних хімічних речовин.

2. Поразка грибковими захворюваннями

Якщо огірок вражений фузаріозом, ви помітите пожовкле листя і витончення стебел. Позбутися від нього допоможе хімічний препарат «Фундазол». Його розчином потрібно поливати грунт і обприскувати рослину.

Після такої обробки плоди можна збирати і вживати в їжу мінімум через місяць. Жовтіючі листя з утворенням на них круглих вдавлених плям можуть сигналізувати про таку хворобу, як антракноз .

3. Сонячний опік

До такої проблеми може привести неправильний полив. Через краплі води, що залишилися на листі, проходять сонячні промені, які спопеляє лист.

В ідеалі рослину потрібно поливати прямо під корінь або після заходу сонця, щоб уникнути появи опіків.

У цій статті ми розглянули 3 головні причини пожовтіння і висихання огіркових листя. Сподіваємося, інформація, яку ми зібрали, допоможе вам досягти гарного врожаю.