Чудова аджика без варіння та помідорів! Зробите на пробу та рецепт залишиться з вами назавжди. Ну дуже смачно
Чудова аджика без варіння та помідорів! Аджика просто гармата! Даний рецепт перевірений, ну дуже смачно!
Інгредієнти на вихід 1,3 л.
- Гострий перець – 500 г.
- часник – 200 р.
- Сіль – 100 г.
- Цукор – 20 гр.
- Хмелі-сунелі – 50 г.
- Коріандр мелений – 50 г.
- Уцхо-сунелі – 50 г.
- Солодка паприка – 30 г.
- Кмин мелений – 20 г.
- Рослинна олія – 30 мл.
- Окріп
Спосіб приготування:
У гострого перцю видаляємо плодоніжки та відправляємо його в блендер. Туди ж закладаємо очищений часник, перемелюємо до однорідності і перекладаємо отриману масу в скляну або емальовану ємність. Додаємо сіль, олію і добре все перемішуємо.
Окремо з’єднуємо спеції: хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, солодку паприку, мелений коріандр та мелений кмин. Поступово заливаємо спеції окропом і перемішуємо до повної однорідності. Маса по консистенції має бути як густа сметана. Отриману масу з’єднуємо з перцевою масою, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі рівно на 7 днів.
Весь цей час щодня відкриваємо та злегка перемішуємо. Перемішуємо будь-яким дерев’яним предметом (ложкою або лопаткою). Через тиждень аджика готова, розкладаємо її сухими чистими банками, закручуємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Друзі, а який аромат від неї – словами не описати! Цю аджику можна використовувати як приправу для приготування соусів, маринадів і просто так для їжі. Вона гостра, але не сказати, що вогонь-вогонь, вона швидше зігріває, ніж випалює. А якщо з нею замаринувати м’ясо – це повне захоплення! Якщо ви куштували, то у всьому погодитися. Настійно рекомендуємо вам приготувати та скуштувати. Зробите на пробу та рецепт залишиться з вами назавжди!