Чудова випічка. Недорого і неймовірно смачно! Виходить в міру вологий і м’який

Несподівані інгредієнти, чудовий результат. Виходить в міру вологий, м’який і зовсім не відрізняється від випічки на яйцях та кефірі, наприклад. (Пісний монастирський пряник).

Інгредієнти:

  • цукор -200г або (1ст)
  • вода -200мл (1ст)
  • мед -2ст.
  • розпушувач -1ч.л. (або сода 1ч.л.)
  • какао порошок -2ст.
  • рослинне мало -100мл.
  • борошно -200г
  • ванілін – за смаком
  • сіль 1/3ч.л.
  • ізюм -100гр
  • волоські горіхи -100г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Беремо миску, кладемо 200 г цукру, додаємо ванілін, трохи солі, вливаємо гарячу воду 200 мл (але не окріп, приблизно 50 градусів), перемішуємо і додаємо мед 2ст.л. все перемішуємо до розчинення меду та цукру.

Тепер відміряємо 200 г борошна, додамо до неї 2ст.л. з гіркою какао порошку, 1ч. розпушувача.

Тепер борошно з какао та розпушувачем додаємо у воду з цукром.

Перемішуємо. Додамо волоські горіхи приблизно 100 г і 100 грам заздалегідь промитого родзинок, ще раз перемішуємо і вливаємо 100 мл олії. Перемішуємо, тісто готове, можна олію додати до води.

Беремо форму змащуємо маслом, діаметр форми 22 см, переливаємо тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку, випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин, або орієнтуйтеся на Вашу духовку, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.

Готову пряник виймаємо з форми, даємо їй трохи охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Дуже смачно, рекомендуємо приготувати. Можна навіть сміливо тортик готувати, розрізати на 2 коржі та просочити кремом.