Чудовий кекс-чізкейк з вишнею
Це просто ідеальний десерт як за зовнішніми, так і за смаковими якостями. Вишня, шоколад і сир: мені здається смачніше поєднання просто не придумати. Десерт оригінальний, красивий, ніжний, ароматний і приголомшливо апетитний. Будь-яке чаювання з такою смакотою буде чудовим. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для шоколадного тіста
- 150 гр чорного шоколаду
- 200 гр м’якого вершкового масла
- 220 гр цукрового піску
- дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 4 яйця
- 280 гр борошна
- 4 чайні ложки какао
- півтори чайні ложки розпушувача
- 70 мл молока
Для чізкейку
- 2 яйця
- 100 гр цукрового піску
- 350 гр нежирного йогурту
- 20 гр кукурудзяного крохмалю
- 0,25 склянки вишні
Як приготувати кекс-чізкейк з вишнею
В першу чергу попередньо розморожуємо вишню і даємо всій рідині стекти. Потім присипаємо трохи борошном. Після чого розтоплюємо на водяній бані шоколад.
Тепер, використовуючи міксер, збиваємо в окремій ємності розм’якшене масло, два види цукру і сіль. Потім по одному додаємо яйця, не зупиняючись в процесі збивання.
В іншу ємність відправляємо муку, какао і розпушувач. Перемішуємо все і частинами додаємо в масляну суміш. Вливаємо 50 мл молока і підготовлений шоколад. Добре все знову перемішуємо.
Тепер готуємо чізкейк. Для цього, використовуючи міксер, збиваємо цукровий пісок і яйця. В результаті ми повинні отримати пишну масу. Додаємо сюди сир і крохмаль. Акуратно все перемішуємо.
Беремо форму для кексу з поглибленням по центру і викладаємо туди 2/3 шоколадного тіста. Підтягуємо, використовуючи ложку, його по стінках форми. Потім розміщуємо сирну начинку і додаємо підготовлену вишню.
Після чого в шоколадне тісто, яке залишилося, вливаємо 20 мл молока для більш рідкого стану. Добре перемішуємо і розподіляємо, накриваючи сирну начинку.
Розміщуємо заготовку в духовку, попередньо розігріту до 175 градусів, приблизно на 1 годину. Після закінчення потрібного часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною шпажкою. Смачного!