Чудовий рецепт курячих ніжкок у грибному соусі

Куряче м’ясо дуже універсальне, воно може готуватись сотнями способами і всі будуть різні. Цей рецепт є одним із способів приготування курячих ніжок, ми робитимемо курячі ніжки у грибному соусі.

Нам потрібно:

  • курячі гомілки – 1,6 кг
  • цибуля ріпчаста – 190 гр.
  • морква – 150 гр.
  • печериці – 450 гр.
  • вода – 500 мл.
  • плавлений вершковий сир – 200 гр.
  • орегано – 1 ст.л.
  • чебрець сушений – 1 ч.л.
  • сванська сіль
  • олія рослинна для обсмажування

Покроковий рецепт приготування

Курячі гомілки необхідно посолити за смаком, ми використали сванську сіль, ви можете використовувати будь-яку іншу. У мисці необхідно змішати орегано і чебрець з рослинним маслом і добре перемішати суміш з курячими ніжками.

У цей час на сковороді обсмажуємо до м’якого стану цибулю, нарізану півкільцями, додаємо моркву, нарізану соломкою та обсмажуємо 3-4 хвилини. Додаємо печериці, нарізані довільно на середні шматочки, обсмажуємо приблизно 10 хвилин.

Солимо і перчимо на смак, додаємо теплу воду і чекаємо коли вона закипить. Додаємо плавлений сир та розчиняємо його в рідині. Тушкуємо на середньому вогні соус.

У цей час на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо курку до золотистої скоринки з усіх боків. Обсмажену курку перекладаємо в соус і тушкуємо під закритою кришкою приблизно 25 хвилин.

Далі за бажанням ви можете загустити соус борошном або як я кукурудзяним крохмалем. Додаєте потрібну кількість і добре перемішує.

Подаємо курку з улюбленим гарніром! Приємного вам апетиту!