Чудовий рецепт помідорів у власному соці

Пропонуємо варіант заготовки на зиму з помідорів у власному соці без додавання оцту.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Склад:

  • помідори – 2 кг;
  • сіль – 2,5 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л;
  • томатний сік – 1,5 л;
  • перець запашний – 5 шт;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • гвоздика – 2 шт.

Спосіб приготування

Розкладаємо помиті міцні помідори в чисті банки. Заливаємо банки окропом і прикриваємо кришками.

Тим часом приготуємо томатний сік. Це можна зробити різними способами: можна віджати в соковижималці або подрібнити помідори в блендері і протерти через сито.

Щоб отримати 1,5 літра соку буде потрібно приблизно 2 кг помідорів. Додайте в сік сіль, цукор, спеції і поставте варити на 15 хвилин.

Далі злийте з банок воду і залийте гарячим соком. Закатайте.

Помідори будуть готові через кілька місяців. Зберігати такі консерви можна при кімнатній температурі досить довго.

Смачного!