Чудовий рецепт помідорів у власному соці
Пропонуємо варіант заготовки на зиму з помідорів у власному соці без додавання оцту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Склад:
- помідори – 2 кг;
- сіль – 2,5 ст.л;
- цукор – 3 ст.л;
- томатний сік – 1,5 л;
- перець запашний – 5 шт;
- лавровий лист – 2 шт;
- гвоздика – 2 шт.
Спосіб приготування
Розкладаємо помиті міцні помідори в чисті банки. Заливаємо банки окропом і прикриваємо кришками.
Тим часом приготуємо томатний сік. Це можна зробити різними способами: можна віджати в соковижималці або подрібнити помідори в блендері і протерти через сито.
Щоб отримати 1,5 літра соку буде потрібно приблизно 2 кг помідорів. Додайте в сік сіль, цукор, спеції і поставте варити на 15 хвилин.
Далі злийте з банок воду і залийте гарячим соком. Закатайте.
Помідори будуть готові через кілька місяців. Зберігати такі консерви можна при кімнатній температурі досить довго.
Смачного!