Чудовий рецепт смачного печева “Шишечки”
Ароматне і дуже смачненьке домашнє печиво за простим рецептом.
Чудове шоколадне печиво у формі шишок, для приготування якого потрібні найпростіші інгредієнти, допоможе створити особливий настрій та стане чудовим частуванням для чаювання у колі близьких людей.
Найголовніше, що для надання форми шишки не потрібні форми та особливі пристрої.
Продукти
Для приготування 15 шишок (близько 500 г) знадобиться:
- 100 г вершкового масла (розм’якшеного);
- 90 г цукрової пудри;
- 50 мл рослинної олії;
- 1 яйце;
- 300 г борошна;
- 25 г какао;
- 0,5 ч.л. розпушувача;
- дрібка солі.
Як приготувати печиво
Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою і сіллю, щоб отримати масу однорідної консистенції.
Додайте до масляної суміші олію без запаху та яйце і добре перемішайте всі інгредієнти.
Додайте масу просіяне какао і перемішайте.
Поступово додайте в масу борошно, що просіює, і розпушувач і вимішуйте тісто.
Тісто для печива має вийти ніжним та м’яким.
Воно має добре тримати форму та не прилипати до рук.
Загорніть тісто в пакет чи харчову плівку і покладіть у холодильник на 20-30 хвилин.
Відщипніть від тіста невеликий шматочок і надайте йому овальної форми.
За допомогою гострого ножа зробіть на заготівлі насічки по діагоналі у двох напрямках.
Підрівняйте шишечки і перекладіть печиво на лист, застелений пергаментним папером.
Випікайте шоколадне печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовку.
Присипте готове печиво цукровою пудрою.
Здаватиметься, що справжні шишечки посипані снігом.
За бажання два печива можна склеїти між собою варенням або вареним згущеним молоком, тоді десерт стане об’ємним і ще більш незвичайним.
Смачного!