Чи повірите, якщо я скажу, що вдома ви таких булочок ще не готували? Ділюся рецептом
Легкі, повітряні – можна багато говорити про ці булочки, але краще приготувати і самим отримати насолоду від ними.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
До речі, називаються вони не «равлики з корицею», а сіннабони! І сьогодні я покажу, як приготувати їх за класичним рецептом (з молочним кремом).
Спочатку нам знадобиться:
- Тепле молоко – 250 мл
- Дріжджі сухі – 1 пачка (11 гр)
- Цукор – 4 ст.л.
Для ідеальних сіннабонів – ідеальна опара, тому вливаємо тепле молоко у велику ємність, додаємо цукор, дріжджі і перемішуємо. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
Наступним кроком додаємо:
- 70 гр вершкового масла (вже розтопленого)
- 2 курячих яйця
- пачку ванільного цукру
- дрібку солі
Все це розмішуємо гарненько віночком до однорідності і починаємо підсипати 600 гр борошна. Додаємо борошно ПОСТУПОВО і не «перевантажуємо» консистенцію тіста – тільки так у нас вийде повітряна випічка.
Ставимо в тепле місце на годинку – на батарею, пічку, теплу духовку.
Тісто підійшло, тепер перемішуємо його руками, дістаємо і розкатуємо в прямокутний пласт на змащеній маслом поверхні. Змастити маслом вершковим – як обов’язковий крок.
Для класичних сіннабонів далі потрібні:
- цукор
- кориця
Змішуємо цукор з корицею і посипаємо на тісто, за кількістю визначаємося самі. Звертаємо в рулет і нарізаємо порційно.
Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї булочки. Тепер накриваємо пакетиком або харчовою плівкою і даємо піднятися (20-30 хвилин).
Тим часом приготуємо крем, для цього нам знадобиться:
- домашній сир – 280 гр
- цукрова пудра – 150 гр
- молоко – 3 ст.л.
Збиваємо міксером до однорідної маси, ось і крем готовий, ним і будемо змащувати гарячі булочки!
Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо випікатися булочки на 25-30 хвилин.
Після охолодження булочок змащуємо їх кремом.