Чим потрібно підживлювати виноград, щоб грона були великі та солодкі
Нижче наводиться декілька секретів, як правильно підгодовувати виноград для отримання гарного врожаю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Коли виноград вже дорослий, його корені займають територію 6 квадратних метрів. Це пов’язано із тим, що рослина активно шукає, де можна підгодуватися. Підживлення проводиться двома способами.
Коренева підгодівля
На протязі усього періоду вегетації підгодівля виконується 3 рази.
Перший раз підгодувати виноград потрібно, коли набухають бруньки. Знадобляться сірчанокислий калій (30 грамів), сечовина (90 грамів), суперфосфат (60 грамів). Усі компоненти розчиняються окремо, після чого вони змішуються між собою. Усього повинно вийти 40 літрів добрива.
Другий раз підгодівля проводиться під час цвітіння винограду. В 40 літрах води необхідно розчинити сірчанокислий калій (80 грамів), аміачну селітру (120 грамів) та суперфосфат (160 грамів). Цим засобом слід поливати рослини під корінь.
Третій раз підживлення робиться, коли дозрівають ягоди. Для цього необхідно зробити розчин з сірчанокислого калію (30 грамів) та суперфосфату (60 грамів).
Позакоренева підгодівля
Для приготування добрива знадобиться сірчанокислий калій (50 грамів), сечовина (40 грамів), суперфосфат (100 грамів) та борна кислота (5 грамів). Усього робиться 10 літрів добрива. Перед тим, як використовувати це добриво, його необхідно процідити.
Перший раз підгодівля цим розчином виконується перед цвітінням винограду. Другий раз обприскування проводиться, коли квіти доцвітуть.
Також позакоренева підгодівля виконується, коли дозрівають ягоди. Для цього сірчанокислий калій (50 грамів) та суперфосфат (100 грамів) слід розчинити у відрі води.
Рекомендується обприскувати ягоди винограду. Для цього можна використовувати розчин марганцю, сироватку, розведену водою, або настій із золи. Ягоди необхідно обприскувати лише тими засобами, в яких не міститься хімія.
Якщо своєчасно та правильно організувати підживлення винограду, то можна отримати великий та смачний врожай.
Бажаємо успіхів!