Це найбільш лінивий варіант пельменів, але дуже смачний і нестандартний. Лінивіше не придумаєш

Часто готую на вечерю “Лінивчики”, лінивіше не придумаєш, можна готувати за бажанням у духовці або в сковороді на плиті. Найледачіші пельмені з лаваша. Це найбільш лінивий варіант пельменів, але дуже смачний і нестандартний. Таку страву можна приготувати в духовці чи сковороді на плиті. Із соусом можна експериментувати.

Рецепт:

  • Лаваш – 1шт (160гр)
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Рослинна олія – 1-2ст.л.

Соус:

  • Сметана – 150гр
  • Кетчуп – 2ст.
  • Вода – 300мол.
  • Сіль – 1/3ч.л.

Для фаршу:

  • Фарш – 500гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Яйце – 1 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Моркву натріть на великій тертці, цибулину дрібно поріжемо і відставимо убік. За допомогою блендера подрібнимо другу цибулину та 2 зубчики часнику.

Беремо 500гр будь-якого фаршу, у нас яловичина з курятиною, додаємо подрібнену цибулю та часник, чорний перець за смаком, сіль, розбиваємо 1 яйце. Перемішуємо, фарш готовий.

Лист лаваша розріжемо навпіл. Змащуємо фаршем, згортаємо щільні рулетики.

Рулети. Залишимо рулетики трохи полежати, щоб легше різалися.

За цей час приготуємо овочеву подушку. на сковороду наливаємо трохи рослинної олії, кладемо порізану цибулю, тушкуємо приблизно 1 хвилину, потім додаємо моркву і гасимо ще 1-2 хвилини.

Нарізаємо рулет на порційні шматочки, розміром приблизно 1,5 см. Кладемо рулетики на овочеву подушку.

Приготуємо соус (сметана, вода та кетчуп). Заливаємо соусом. і тушкуємо під кришкою на середньому вогні, приблизно 20 хвилин.

Можна поставити в духовку і готувати за 200 градусів, 35-40 хвилин.

Пельмені не злипаються, добре відходять один від одного, а лаваш набухає та нагадує пельменне тісто. Виходить смачно, а часу на приготування йде зовсім небагато.