Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням
Пельмені в моїй родині в пошані. Мені іноді здається, що чоловік тільки ними б і харчувався. Причому, я про це знала ще до нашого весілля, тільки робити їх не вміла, але, з часом навчилася.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Користувалася завжди класичним рецептом, ось тільки розкачування цього тіста трудомістке заняття, не для всіх звичайно, але я з пельменним тістом не дуже люблю возитися.
Знайшла для себе ідеальний рецепт тіста, вже кілька років ним користуюся і раджу своїм близьким. Якщо ви ще не робили і навіть не чули про такий рецепт, то раджу обов’язково спробувати. З таким тісто працювати, одне задоволення.
Необхідні продукти:
Тісто
- Крутий кип’яток- 1 ст.
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Фарш
- Свинна шия – 400 г
- Філе курячого стегна – 300 г
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль і перець – за смаком
- Вода льодяна – 150 г
З цієї кількості виходить близько 130-150 пельменів.
Покроковий процес приготування:
Отже, для початку всипте борошно і сіль у миску, зробіть в центрі невелике заглиблення.
Вбийте яйце, влийте олію, злегка перемішайте яйце з олією. Потім перемішайте виделкою борошно з яйцем.
Тільки потім влийте, влийте крутий кип’яток і відразу перемішайте вилкою.
Потім потрібно замісити тісто руками. Тісто буде гарячим, але рукам терпимо, воно ідеально збереться у колобок і при цьому не липне до рук.
Затягніть тісто харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 2-3 години, воно повинно повністю охолонути.
Фарш можна зробити будь-який на ваш смак. У мене зі свинини і курки.
Ліпіть пельмені зручним для вас методом. Я ліпила вручну, але і пельменницею скористатися можу, коли потрібно прискорити процес. На смак це ніяк не впливає.
Фаршу люблю класти побільше.
Я вважаю, що форма пельменів не має значення. Ліпіть, як вам більше подобається.
Готові пельмені розклала на дошку, присипану борошном і прибрала в морозилку до застигання, потім переклала в пакети.
Варю пельмені в киплячій, підсоленій воді, подаю з вершковим маслом і кропом. В окремій мисці подаю сметану з часником.
До речі, з цим тістом можна робити чебуреки, вони виходять пузирчастими і рум’яними.