Це найсмачніша кабачкова ікра, яку я коли-небудь їла. Я коли її відкриваю, то з’їдаю одразу цілу банку. Вчора відшукала рецепт, бо чоловік сказав, що має бути тільки така і не інакша

Є безліч рецептів кабачкової ікри, але цей – є єдиним моїм фаворитом серед інших схожих рецептів. Смакота неймовірна. Кожного року готую і до весни не вистачає. Цього року зроблю дві порції.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Рецепти Смаколик.юа

Цей рецепт вже має багато років. Дістався він мені від моєї улюбленої братової. Кращого рецепту я ще не зустрічала. Всі, хто пробує таку кабачкову ікру, відразу просять рецепт.

Це найсмачніша ікра, яку я коли-небудь їла. Я коли відкриваю, то не можу зупинитись і з’їдаю одразу цілу банку. Вчора відшукала рецепт, бо чоловік сказав тільки така і не інакша, а я варила купу різних інших.

Інгредієнти:

  • Кабачки (вже почищені) – 6 кг.
  • Цибуля – 1 кг.
  • Томатна паста – 0,5 л.
  • Майонез (190 г) – 2 пачки.
  • Сіль, перець, приправи, часник, цукор, оцет.

Покроковий рецепт приготування: 

Все перемолоти на м’ясорубці. Варити 3,5 годин, але я цей час скорочую до 2 годин в каструлі на середньому вогні без кришки.

Потім додаємо 0,5 л томатної пасти, в оригіналі рецепту “Господарочка”, 2 пачки (по 190 г) майонезу 67%, 1,5 столових ложок солі, 1 столова ложка улюбленої приправи, 2 столові ложки оцту, 1 склянка олії, 1 склянка цукру, 2 головки часнику (через прес).

Якщо хочеться пікантнішого можна дати 1 столову ложку червоного меленого червоного перцю (я не даю).

Все гарно вимішати і варити ще 1,5 години.

Закатати в гарячі стерильні банки, укутати покривалом.

Зберігати в підвалі. Якщо немає підвалу, то для надійності можна 15 хв простерилізувати.

З такої порції виходить приблизно 12 баночок кабачкової ікри (по 0,5 л).

Автор рецепту – Люба Качмар.

Смачного вам!