Це не пиріг, це просто шедевр і сама раділа, і чоловік хвалив, і діти їли із задоволенням
Хочемо з вами поділитися, як можна приготувати дуже смачний пиріг, щоб догодити відразу всім, рідним та гостям.
Рецепт:
- яйця – 5шт
- цукор – 150 г
- борошно – 250 г
- розпушувач – 1ч.л.
- рослинна олія – 120 мл
- молоко – 50мл
Для начинки:
- яблуко – 2-3шт
- апельсин – 2шт
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Нам знадобляться яблука та апельсини. 2 апельсина очищаємо та ріжемо, яблука очищаємо, прибираємо середину і нарізаємо на часточки.
Відміряємо 250 г борошна, додамо 1 ч. л. розпушувача, перемішаємо і відставимо убік.
Ми замішуватимемо тісто в міксері, ви ж можете замісити руками або будь-яким зручним способом.
Беремо чашу міксера, розбиваємо 5 яєць, додамо 150 грам цукру та щіпку солі. Збиваємо яйця з цукром до збільшення маси в б’ємі в 3-4 рази, маса повинна не стікати, а сповзати з вінчика за часом 12-13 хвилин. Поки маса збивається, можна займатися своїми справами.
Тепер включаємо режим змішування, у нас це робиться одним натисканням і вливаємо 50 мл молока та 120 мл олії.
Тепер додаємо борошно в 2-3 прийоми. Тісто готове.
Беремо форму внутрішні розміри 32 см на 25 см.
Застелем папером для випічки змащуємо маслом переливаємо тісто ділимо на 2 частини на одну частину кладемо яблука, а на другу апельсини, можна наприклад використовувати ягоди (якщо заморожені, то попередньо розморозити, сік злити) злегка утоплюємо в тісто і ставимо в духовку, випікаємо при 180 градусах 35 -40 хвилин, або орієнтуйтеся по духовці. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Пиріг дістаємо, витягаємо з форми, за бажанням посипаємо цукровою пудрою. Розрізаємо та подаємо до чаю.