Це печиво міг придумати тільки геній. Смакота без особливої метушні
Це печиво міг придумати тільки геній. Смакота без особливої метушні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Склад продуктів
Для тіста:
- борошно – 850 гр.
- яйце – 2 шт.
- кефір – 300 мл.
- сода – 5 гр.
- сіль за смаком
- маргарин – 320 гр.
Для начинки:
- цукор – 300 гр
- вершкове масла – 30 гр
- ваніль – 3 гр
- борошно – ½ склянки
Покроковий процес приготування печива
Починаємо з тіста: Змішуємо в мисці просіяне борошно й холодне масло або маргарин. Яйця збовтуємо виделкою і додаємо в крихту. Один жовток залиште для змащування. Додаємо кефір, змішаний з содою і ваніль з сіллю. Добре замішуємо гладке, м’яке тісто. Масу нарізаємо на 3 частини. Скачуємо кожну в окрему кульку, накриваємо серветкою і прибираємо в холод.
А поки займемося начинкою: в м’яке масло (просто заздалегідь дістаньте його) додаємо просіяне борошно, і розтираємо руками, щоб отримати дрібну крихту. Додати цукор і перемішуємо. Розділяємо на 3 частини.
З тіста розкачуємо пласт товщиною 2 мм і викладаємо рівномірно начинку, не забудьте залишити по сантиметру від краю без начинки. Скручуємо в щільний рулет. Змащуємо збитим жовтком. Наколюємо виделкою в декількох місцях і розрізаємо на шматочки, товщиною 2-3 см.
Акуратно переносимо на деко, застелене пекарним папером і випікаємо при 200 градусах приблизно 20 хвилин, до золотистого кольору.
Розсипчасте зовні і м’яке всередині – дуже смачне печиво. Спробуйте!