Цей пиріг з куркою та картоплею стане вашим удлюбленим після того як ви його скоштуєте. Це дуже смачно, особливо у теплому вигляді
Готується він на дуже простому дріжджовому тісті з додаванням сметани, тісто виходить повітряне, м’яке, смачне та соковита ситна начинка з куркою та картоплею. Готувати потрібно так, щоб у цьому пирозі тіста було не так багато, а багато начинки. Це дуже смачно, особливо у теплому вигляді!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – +/-520 г
- Вода тепла – 100 мл.
- Молоко тепле – 150 мл.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г
- Цукор – 1 ст. л. без гірки
- Сіль – 1 ч. л. з невеликою гіркою
- Сметана будь-якої жирності – 120 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Олія – 40 мл.
Для начинки:
- М’ясо курки (філе стегна) – 800 г
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 400 г (4 шт. середні)
- Сіль, перець – за смаком
- Олія – 40 мл.
- Вода – 30-50 мл. для соковитості за бажанням
- Форма 28х36
Приготувати тісто. У теплій воді розмішати дріжджі та цукор. Якщо ви у своїх дріжджах не впевнені, залиште суміш на 10-15 хвилин, до появи пінної шапочки, якщо цього не станеться, значить дріжджі не активні і потрібно використовувати інші.
В окремій мисці змішати сметану та соду. Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури.
У мисці для замішування тіста змішати борошно та сіль. Все борошно відразу не додавайте, щоб не забити тісто борошном, по вологості борошно різне, у вас може піти трохи менше або трохи більше, потрібно орієнтуватися на консистенцію тіста. У борошні зробити поглиблення, вилити дріжджову суміш, тепле молоко, сметану та олію. Замісити тісто руками чи міксером.
Тісто і миску змастити олією. Накрити тісто поліетиленовою плівкою і залишити у теплі на 1-1,5 години. За цей час тісто має удвічі збільшитися в обсязі.
Приготувати начинку. Нарізати дрібними шматочками куряче філе та цибулю. Картоплю нарізати тонкою соломкою.
Додати сіль, перець, олію, перемішати. Для соковитості додати трохи води (30-50 мл)
Тісто підійшло та збільшилося в обсязі.
Тісто, що підійшло, розділити на дві не рівні частини, прикрити серветкою і залишити хвилин на 10.
Одну частину побільше, це буде низ пирога, розкотити в пласт трохи більше розміру форми, товщиною не більше 0,5 см.. Викласти начинку.
Розкачати другу частину тіста, накрити начинку, защипати краї тіста, зробити отвір у середині пирога для виходу пари. Пиріг накрити серветкою і залишити на 30 хвилин для підйому тіста. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин, до легкого рум’янцю.
Потім закриваємо форму фольгою і ставимо приблизно на 1 годину, при температурі вже 170 градусів, до готовності. Готовність визначаємо за готовністю картоплі та курки.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, поки пиріг гарячий, змащуємо рослинним маслом без запаху, щоб скоринка у пирога була м’яка, накриваємо серветкою і даємо трохи охолонути. Пиріг з куркою та картоплею готовий!