Цей рецепт для тих, хто не хоче стояти біля плити і при цьому хоче отримати смачні, соковиті котлети
Не так просто відрізнити свіже м’ясо від того, яке вже пролежало деякий час. Якщо ви купили занадто жорстке і старе м’ясо, не турбуйтеся: є реальні способи зробити його м’якшим і соковитішим. Використайте одну з трьох порад від профі кулінарії.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
СКЛАДОВІ
- Фарш -500г
- Картопля-2шт.
- Цибулина 1шт.
- Часник -2-3зуб.
- Хліб -3 скибочки
- Сметана -1-2ст.л.
- Масло вершкове -50 грам
- Сіль -1 / 2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку замочимо 3 скибочки хліба в воді і відставити в сторону.
2 середніх бульби картоплі натерти на дрібній тертці.
3 зубчики часнику і 1 цибулину подрібнити за допомогою блендера.
У миску кладемо 500 грам фаршу, додаємо цибулю з часником, картоплю, хліб добре віджимаємо і додаємо до фаршу пом’явши руками.
Додаємо половину ч.л. солі, чорний перець і все добре перемішуємо. Тепер додаємо 1-2 ст.л. сметани, вона дасть ще більше ніжності і соковитості котлет. Перемішуємо і відбиваємо фарш.
Деко змащуємо рослинним маслом.
Формуємо котлети, у мене вагою приблизно 80-90 грам і кладемо на деко на відстань один від одного. У мене з даної кількості фаршу виходить 11 котлет. Ставимо в розігріту духовку і готуємо при 200 градусах 15 хвилин, дістаємо змащуємо добре маслом, не шкодуємо, мені потрібно приблизно 50 грам вершкового масла.
І ставимо ще котлети в духовку на 15 хвилин. Дістаємо деко з духовки і змащуємо котлети вершковим маслом з дека.
Подробиці і деталі приготування Ви можете подивитися в коротенькому відео нижче.