Цей рецепт із зошита моєї мами. Дуже смачний, в міру солодкий «Польський пляцок». Завжди печу його і на свята, і просто так, у будні

Цей пляцок мій улюблений, я завжди печу його і на свята, і просто так, у будні. Хочу поділитися з Вами рецептом польського пляцка під назвою полячка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Біле пісочне тісто, вишневий або сливовий джем, шоколадне тісто, сиркова маса, вишнево-білкова маса, біле тісто. Гарний розріз, чудово тримає форму при нарізанні, смачний, в міру солодкий.

Форма для випікання – 20×30. Склянка 200 мл.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 3 склянки.
  • Маргарин (м’який) або масло – 200 г.
  • Цукрова пудра – ½ склянки.
  • Порошок до печива – 2 ч. л.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.

Інгредієнти для сирної маси:

  • Сир кисломолочний – 700 г.
  • Масло (м’яке) – 100 г.
  • Жовтки – 4 шт.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Пудинг (ванільний) – 1 пакетик або 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.

Інгредієнти для білкової маси:

  • Білки – 6 шт.
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.
  • Вишневий кисіль – 1 шт.
  • Сіль – дрібка.

Білки збити з дрібкою солі до стійких піків, додати цукрову пудру, кисіль, добре збити.

Покроковий рецепт приготування:

У просіяне борошно додати маргарин, цукрову пудру, порошок до печива, 1 ванільний цукор, жовтки, сметану, замісити м’яке тісто.

Розділити на 3 частини. До однієї додати 1 столову ложку какао, замісити.

Одну частину білого тіста і коричневе тісто загорнути в харчову плівку і поставити в морозилку на 30 хвилин. А другу частину білого тіста поставити в холодильник.

Сирна маса:

Сир кисломолочний, м’яке масло, жовтки, цукор, пудинг або 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, збити блендером.

Форму для випічки застелити пергаменом, натерти 1 частину білого тіста, злегка притискаючи, потім викласти варення, натерти темне тісто із морозилки, викласти сирну масу, розрівняти, потім білково-вишневу масу, другу частину білого тіста із холодильника відривати шматочками і викладати на білкову масу.

Випікати 50 хвилин в попередньо розігрітій духовці при температурі 180°.

Рецепт – Магдалина Шершун.

Фото – Магдалина Шершун.

Смачного вам чаювання!