Ці кабачки ніжніше огірків і навіть смачніше — будете просити кабачки у сусідів, щоб приготувати цієї закуски побільше

Неймовірна заготівля яка хороша як самостійна закуска, так і як додавання до будь-якої страви (можна до м’яса можна до звичайної гречки, все буде дуже і дуже смачно). А соус тут, це взагалі окрема пісня.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Кабачки для цього рецепта краще використовувати молоденькі.

Зберігаються і в підвалі і в квартирі.

Інгредієнти

  • кабачки — 3 кг
  • рослинна олія — 250 мл
  • вода — 1/2 склянки (125 мл)
  • цукор — 180 гр
  • сіль — 1,5 ст.лож
  • оцет 6% — 150 мл
  • кетчуп — 500 гр
  • часник

Приготування

1. Нарізаємо кабачки на невеликі брусочки.

2. В стерилізовані баночки закладаємо кабачки, виставляємо один до одного. Додаємо в банку по одному зубчику порізаного часнику.

3. Приготуємо маринад (соус). 1,2 столової ложки солі, сюди ж 180 грамів цукру, води 125 мілілітрів, 250 міліметрів рослинної олії, оцет 6% винний, додаємо 150 мілілітрів і ваш улюблений кетчуп 500 грамів. Перемішуємо і відправляємо на плиту. Даємо покипіти соусу пару хвилин.

4. Заливаємо кабачки соусом. Через те як щільно кабачки лежать в банках у вас піде більше або менше соусу. Якщо у вас трохи не хватає соусу, можна додати по дві-три ложки крутого окропу. Наливаємо прям врівень, не переживайте навіть якщо соус побіжить зверху банки, потім можна буде це все обтерти.

5. Баночки злегка прикриваємо і відправляємо в каструлю на дно кладемо старенький рушник, щоб банки не стикалися з дном каструлі, заливаємо водою по плечики. Після закипання ось такі баночки 0,7 літра кип’ятимо 15 хвилин. Важливий момент, так банки у нас зараз з соусом теплі тому і воду необхідно заливати в теплу, що ви банки не лопнули.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео.