Цікавий рецепт помідорів у власному соку. Зимою їх з’їдають першими

Пропонуємо приготувати дуже смачну консервацію з помідорів на зиму. Помідори готуються у власному соку. На смак виходять неперевершені, а готуються дуже просто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Для приготування вам знадобиться:

  • Великі помідори – на сік;
  • Помідори середні та маленькі;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Перець духмяний, горошком;
  • Лаврове листя;
  • Гвоздика;
  • Кориця.

Спосіб приготування:

На три літрову банку потрібно 2 кг томатів та 1 л соку.

  1. Зробіть сік з великих помідорів.
  2. Налийте сік у каструлю та поставте на плиту, на маленький вогонь.
  3. На три літри соку використовують 5 ст. л. солі, 6 ст. л. цукру, 5 горошин духмяного перцю, 6 штук лаврового листя.
  4. Як тільки сік закипить, зніміть пінку та проваріть протягом 15 хв. піна повинна перестати утворюватися.
  5. Покладіть маленькі помідори у стерилізовані банки.
  6. Поставте велику каструлю на плиту, налийте воду та закип’ятіть.
  7. Залийте помідори окропом, накрийте кришками. Почекайте 15 хвилин, злийте воду та залийте киплячий сік.
  8. Закатайте банки кришками. Переверніть банки та накрийте ковдрою.
  9. Залишіть банки охолоджуватись, а після опустіть у підвальне приміщення.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.