Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії: смакота, яку можна навіть в піст! Такого ви ще не готували!
В піст – саме те, що треба!
Під час посту дуже хочеться приготувати щось смачне і корисне. Пропонуємо вам зробити коржі з картоплею.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на На Волне
Прості, швидкі і смачні коржі з начинкою з картоплі та цибулі перевершать всі ваші очікування.
Ніжне і м’яке дріжджове тісто на кефірі і багато начинки – що може бути смачніше домашніх коржів, приготованих своїми руками! Ось рецепт.
Інгредієнти:
- 400 мл кефіру (або кислого молока);
- 550 гр борошна;
- 0,5 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі;
- 500 г відвареної картоплі;
- 50 мл молока;
- 1 велика цибулина;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- масло вершкове (для змащування гарячих коржів).
Приготування:Борошно змішайте з сіллю і содою, з’єднайте цю суміш з теплим кефіром (або кислим молоком).
Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20-30.
Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистого кольору. Відварену гарячу картоплю потолочіть в пюре.
Додайте в картопляне пюре гаряче молоко і обсмажену дрібно рубану цибулю, все перемішайте.
Тісто розділіть на рівну кількість кульок, розкачайте кожну кульку в невелику корж товщиною близько 8 -10 мм,…
… на середину покладіть начинку, защипніть вгорі тісто, ..
… покладіть швом вниз і розкачайте корж. Не страшно, якщо коржі трохи порвуться.
Смажте коржі на розпеченій сухій сковороді на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку – одну сторону під кришкою, другу без кришки.
Гарячі коржі змастіть вершковим маслом.
Смачного! Обов’язково діліться цим смачнючим рецептом з друзями!