М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ В ДУХОВЦІ. ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ!

Сьогодні ми розкриємо вам секрет дуже простого і неймовірно соковитого і смачного рецепта м’яса по-французьки в духовці, який стане для вас просто знахідкою. Ну що ж, давайте спробуємо приготувати разом.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на intermarium.news

Складові:

– м’ясо (яловичина або свинина на ваш смак) – 500 грам

– картопля – 5-6 штук

– цибуля – 2-3 головки

– сир – 250-300 грам

– соняшникова олія для змащування форми

– майонез – 150-200 грам

– сіль, перець – за смаком

– гірчиця в зернах – за смаком

М’ясо по-французьки в духовці, простий рецепт:

1. Для приготування цієї страви підходить як яловичина, так і свинина. Я більше люблю яловичину. Тому беру заморожений шматочок яловичини, даю йому час на розморозку і ріжу на порційні шматочки, потрібної мені товщини. Відставляю м’ясо в сторону. Поки воно буде розморожувати, ми займемося приготуванням інших інгредієнтів.

2. Беремо картоплю, чистимо і натираємо на крупній тертці. Опускаємо натерту картоплю в підсолену воду. Це буде запобігати потемнінню, а також трошки посоліть саму картоплю.

3. Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо дуже тоненькими півкільцями, картоплю віджимаємо від води. Дно форми змащуємо олією і викладаємо в неї картоплю. М’ясо до цього часу вже повністю готове, відбиваємо його гарненько.

4. Шматочки яловичини солимо, перчимо і на кожен шматочок м’яса викладаємо трошки зерен гірчиці – за смаком.

5. Викладаємо підготовлене м’ясо на картоплю.

6. Мнемо цибулю руками для того, щоб вона почала виділяти сік.

7. Викладаємо цибулю на м’ясо і трошки приминаємо її.

8. Беремо майонез і скроплюємо нашу страву, можна зробити майонезну сіточку, але зовсім тоненьку.

9. Натираємо сир на крупній тертці, беремо 100-150 грам майонезу і змішуємо з сиром.

10. Розподіляємо нашу готову суміш сиру і майонезу по всій поверхні цибулі.

11. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин, температура 170-180 градусів.

12. Після закінчення приготування залишимо нашу страву в духовці ще хвилин на 20, так вона буде ще соковитіше.

Поки наше м’ясо настоюється, поділюся з вами парою секретів. Картопля натирається на крупній тертці, а не ріжеться кільцями, як у більшості рецептів, для того, щоб вона була ще соковитішою і повністю просякнутою усіма соками, які виділяє м’ясо і цибуля за час приготування. А сир ми змішали з майонезом, щоб скоринка не була такою жорсткою і засмаженою, а навпаки була ніжною і соковитою.

Наша страва готова! Давайте пробувати! Бажаємо вам приємного апетиту і рекомендуємо вам стежити за оновленнями на нашому сайті. Тут ви завжди знайдете для себе багато смачних і простих рецептів!