Найсмачніший рецепт з дитинства! Торт Наполеон
Сьогодні існує величезна кількість рецептів цього торта. Найцікавіше, що кожен з них допомагає зробити смачний і ніжний торт. Пропонуємо до вашої скарбничку ще один простий варіант.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на poradnytsya.info
Для приготування коржів вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – масло вершкове або маргарин, 400 г;
- – сметана, 100 г;
- – борошно, 750 г;
- – сіль, половина ч.л;
- – молоко, 180 г;
- – яйця, 2 шт.
Для приготування крему «Пломбір»:
- – цукор, 300 г;
- – масло вершкове, 100 г;
- – вершки жирні, 400 г;
- – крохмаль кукурудзяний, 80 г;
- – яйця, 3 шт;
- – ванілін.
Борошно просіваємо і натираємо в неї холодне вершкове масло, перетираємо борошно з маслом в крихту. У центрі робимо поглиблення і всипаємо в нього сіль, яйця, молоко, сметану. Виделкою замішуємо рідку частину і поступово замішуємо тісто. Всі інгредієнти повинні бути холодними.
Вимішуємо тісто руками на столі, попередньо посипавши борошном. Довго місити не потрібно, щоб масло не розтопилося.
Ділимо тісто на 12 шматочків, приминаємо, кладемо на тарілку, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
У каструлю виливаємо молоко, додаємо ванільний цукор і доводимо до кипіння.
В іншій каструлі змішуємо цукор з яйцями і кукурудзяним крохмалем, перетираємо вінчиком. Гаряче молоко вливаємо в цю масу і як тільки вийде однорідна маса, ставимо на вогонь. Варимо до густоти, не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, змішуємо. Охолоджуємо під плівкою.
Посипаємо стіл борошном і розгортаємо шматочок тіста в пласт, товщиною в 2 мм. Вирізаємо коло з тіста, по діаметру своєї форми. Коржик наколюємо виделкою і перекладаємо на деко, застелене пергаментом разом з обрізками.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 7 – 10 хвилин до золотистого кольору.
Охолоджуємо коржі і формуємо торт. Обрізки подрібнюємо в крихту.
Холодні вершки збиваємо на середніх оборотах, поступово збільшуйте швидкість. З’єднайте обидва крему – вершковий і заварний. Вводіть заварний крем частинами і збивайте на повільній швидкості до повної однорідності.
Добре промазуйте кожен корж, зберіть торт, змастити його з усіх боків кремом і обсипте крихтою. Поставте просочитися в холодильник на кілька годин, а краще – на ніч.