Ніжне сало, що “хоч ножем маж на хліб”. Вся справа в розсолі. Збережіть рецепт щоб не загубити!

Шановний читачу ми раді бачити вас на нашому сайті. В цій статті автор ділиться цікавим рецептом сала. Зережіть щоб не загубити!

Пам’ятаю, як проводила дитячі роки у бабусі в селі – на світанку, відразу домашнє господарство, город, а потім річка і довгоочікуваний обід, воістину сільський. У нас недалеко від будинку була пекарня і кожен раз перед їжею я бігала туди за хлібом, а, так як гарячий ароматний «цеглинка» його було важко донести до столу недоторканим, половина булки по дорозі додому просто з’їдалась.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

Та частина хліба, яку я-таки доносила до кухні, потім різала на шматочки, натирала часником і наминала за обидві щоки з салом. Так, як не дивно, любов до нього у мене проявилася ще з дитячих років. Так що рецепт, за яким я і зараз солю сало, але вже не стільки для себе, скільки для свого чоловіка, «пройшов» через десятки років. Загалом, якщо хочете, щоб сало виходило настільки ніжним, що хоч ножем маж на хліб, записуйте цей рецепт – він мене ще ні разу не підводив!

Для цього нам знадобиться тільки шматок сала і банку, так як солити ми його будемо в розсолі. На 500 г свинячого сала нам знадобиться літр розсолу, який буде складатися з наступних компонентів:

  • 1 л води;
  • 5 ст. л. солі;
  • 4 зубчиків часнику;
  • 2 лаврові листки;
  • 10 горошин чорного і запашного перцю;

Сало має бути хорошим, в цій справі не скупіться, так як від якості сала буде залежати і якість отриманого продукту. 

Пам’ятайте, що воно повинно бути чисто білого кольору, а шкурка повинна віддавати приємним солом’яним відтінком.

Отже, переходимо до самого процесу

Ріжемо сало на зручні «смужечки”, щоб вони легко поміщалися в банку, і готуємо розсіл. Доводимо воду до кипіння і вимикаємо вогонь, після чого додаємо в неї всі раніше перераховані інгредієнти. Накриваємо кришкою і чекаємо повного охолодження рідини.

Як тільки розсіл охолонув, заливаємо його в банку з салом і відправляємо закуску в холодильник на 4 дні.

З плином часу дістаємо шматочки з розсолу і просушуємо серветкою, після чого обертаємо плівкою і зберігаємо в морозилці.

За кілька годин до вживання сало необхідно дістати з морозильної камери і розморозити при кімнатній температурі, а перед подачею на стіл, для більш вираженого аромату, натерти шкірку часником. Чорний хлібець, зелена цибуля і шматочок найніжнішого сала – що може бути прекрасніше такого перекусу ?!

Так що, не втрачайте часу і біжіть швидше за салом – вже через кілька днів можна побалувати своїх близьких справжньою сільською їжею!

Смачного!