Торт “Шоколад на окропі”. Рецепт настільки незвичний, що я одразу кинулась перевіряти. І була приємно вражена результатом. Такого пухкого торта я ще не їла, а все завдяки секрету в приготуванні
Якщо вам подобаються пишні торти, то наступний рецепт однозначно ваш. Це торт «Шоколад на окропі».
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Мандаринка
Торт «Шоколад на окропі»
Вся справа в тому, що торт готується справді на окропі і через це виходить неймовірно пишним. Такий торт можна подавати на стіл з будь-яким кремом, а можна і зовсім без нього – він і так дуже смачний.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 2,5 склянки;
- яйця курячі – 2 шт.;
- цукор – 1,5 склянки. Можна взяти дві склянки (для ласунів);
- розпушувач – 1,5 ч.л.;
- какао порошок – 6 ст.л. з верхом;
- сода харчова – 1,5 ч.л.;
- молоко – 1 склянка;
- олія соняшникова чи оливкова без запаху – 1/3 склянки;
- окріп – один стакан.
Для крему:
- цукровий пісок – 1 склянка;
- сметана – 2 склянки.
Приготування:Один стакан цукру всипати в миску. Розбити туди яйця. Збити за допомогою міксера до пишності.Не припиняючи збивати, влити молоко і олію.В іншу ємність просіяти борошно, всипати какао порошок, соду, цукор, що залишився. Все добре перемішати до однорідності.Частинами пересипати суху суміш в молочно-яєчну суміш, весь час перемішуючи до однорідності.Коли суміш буде перемішана до однорідного стану і всі продукти закінчаться, швидко влити в суміш склянку окропу і відразу все перемішати.Духовку розігріти до 180 градусів.При випічці такий торт дуже сильно піднімається. Тому потрібно приготувати велику форму.Можна застелити його папером для випічки, злегка змащеною маслом. Вилити тісто для торта в форму.Поставити форму з тістом в духовку приблизно на п’ятдесят хвилин.Потім зменшити температуру до 160 градусів, прикрити випічку папером і випікати ще від п’ятнадцяти до двадцяти хвилин.Тим часом можна приготувати сметанний крем. Для цього потрібно просто перемішати сметану з цукром за допомогою міксера. Цукор повинен повністю розчинитися.Коли корж трохи охолоне, за допомогою гострого ножа розріжте його на чотири частини і промажте раніше приготованим кремом. Верх торта можна прикрасити розплавленим шоколадом.При подачі торта “Шоколад на окропі” обов’язково подайте до нього чай з мелісою – це чудове поєднання підкорить ваше сеpце.
Смачного!