Торт “Шоколад на окропі”. Рецепт настільки незвичний, що я одразу кинулась перевіряти. І була приємно вражена результатом. Такого пухкого торта я ще не їла, а все завдяки секрету в приготуванні

Якщо вам подобаються пишні торти, то наступний рецепт однозначно ваш. Це торт «Шоколад на окропі».

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Мандаринка

Торт «Шоколад на окропі»

Вся справа в тому, що торт готується справді на окропі і через це виходить неймовірно пишним. Такий торт можна подавати на стіл з будь-яким кремом, а можна і зовсім без нього – він і так дуже смачний.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2,5 склянки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукор – 1,5 склянки. Можна взяти дві склянки (для ласунів);
  • розпушувач – 1,5 ч.л.;
  • какао порошок – 6 ст.л. з верхом;
  • сода харчова – 1,5 ч.л.;
  • молоко – 1 склянка;
  • олія соняшникова чи оливкова без запаху – 1/3 склянки;
  • окріп – один стакан.

Для крему:

  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • сметана – 2 склянки.

Приготування:Один стакан цукру всипати в миску. Розбити туди яйця. Збити за допомогою міксера до пишності.Не припиняючи збивати, влити молоко і олію.В іншу ємність просіяти борошно, всипати какао порошок, соду, цукор, що залишився. Все добре перемішати до однорідності.Частинами пересипати суху суміш в молочно-яєчну суміш, весь час перемішуючи до однорідності.Коли суміш буде перемішана до однорідного стану і всі продукти закінчаться, швидко влити в суміш склянку окропу і відразу все перемішати.Духовку розігріти до 180 градусів.При випічці такий торт дуже сильно піднімається. Тому потрібно приготувати велику форму.Можна застелити його папером для випічки, злегка змащеною маслом. Вилити тісто для торта в форму.Поставити форму з тістом в духовку приблизно на п’ятдесят хвилин.Потім зменшити температуру до 160 градусів, прикрити випічку папером і випікати ще від п’ятнадцяти до двадцяти хвилин.Тим часом можна приготувати сметанний крем. Для цього потрібно просто перемішати сметану з цукром за допомогою міксера. Цукор повинен повністю розчинитися.Коли корж трохи охолоне, за допомогою гострого ножа розріжте його на чотири частини і промажте раніше приготованим кремом. Верх торта можна прикрасити розплавленим шоколадом.При подачі торта “Шоколад на окропі” обов’язково подайте до нього чай з мелісою – це чудове поєднання підкорить ваше сеpце.

Смачного!

Не вдається скопіювати.