Чи є різниця між коричневими та білими курячими яйцями?

Напевно до вас доходили чутки про відмінності в користь для здоров’я білих і коричневих яєць.

Так, багато хто впевнений, що коричневі краще через їх високу харчову цінність. Є люди, які кажуть, що колір яєць впливає на смакові якості приготованих страв.

Наприклад, коричневі краще підходять для приготування відкритих пирогів, а білі – тортів.

Чи є різниця?

Незважаючи на всілякі чутки, правда полягає в тому, що і коричневі, і білі яйця однакові всередині як за поживністю, так і за смаком.

Крім того, товщина оболонки обох видів яєць більш-менш однакова. Невелике розходження в товщині може з’явитися через вік курей.

Молоді відкладають яйця з порівняно більш твердою шкаралупою.

Звідки з’явилися чутки?

Чутки про те, що коричневі краще, є причиною того, що вони продаються за вищими цінами в супермаркетах. На загальну думку, якщо якийсь товар продається за вищою ціною, він повинен бути кращої якості. Але це переконання у випадку з яйцями невірно. Причина, по якій яйця коричневого кольору коштують дорожче, полягає в тому, що кури, які кладуть коричневі яйця, зазвичай їдять більше, а значить, годують їх більше і, отже, зміст такої птиці коштує набагато дорожче, ніж курей, які відкладають білі яйця.

Які краще на смак?

Існує ще одне загальне переконання: коричневі яйця смачніше, і тому вони дорожче. Однак відмінність в смаку – це теж всього лише міф.

Не вдається скопіювати.