Як в дитячому садку! Рецепт омлету, який любили всі діти 90-х

Пропонуємо кілька варіантів дуже смачних омлетів.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Як в дитинстві

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 150 мл;
  • яйця – 4 шт;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • вершкове масло – 20 г;
  • рослинна олія – 1 ч.л.

Яйця розмішуємо віночком, вливаємо молоко, солимо масу і все добре перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо маслом, виливаємо масу.

Духовку розігріваємо до 250 градусів і випікаємо 20 хвилин. Перед подачею на стіл, поливаємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо зеленню.

Омлет з сиром і шинкою

Для приготування потрібно:

  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 1-2 ст.л;
  • твердий сир – 75-100 г;
  • молоко – 3 ст.л;
  • рослинна олія – 15 г;
  • шинка – 75 г;
  • сіль і зелень за смаком.

Молоко трохи підігріваємо, солимо і змішуємо з яйцями. Порційно додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо, залишаємо на кілька хвилин.

Шинку ріжемо шматочками, а сир тремо на грубій тертці.

Розігріваємо сковороду з олією і виливаємо масу, обсмажуємо і перевертаємо, посипаємо сиром і на одну сторону викладаємо шинку, складаємо омлет навпіл і обсмажуємо до рум’яності. Посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Омлет з картоплею

Для приготування візьміть:

  • картопля – 4 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйця – 4 шт;
  • сіль за смаком;
  • оливкова олія.

Картоплю ріжемо брусочками і обсушуємо її паперовим рушником. Цибулю ріжемо кільцями і викладаємо разом з картоплею на розігріту олію і обсмажуємо. Олії повинно бути стільки, щоб вона покривала овочі. Солимо і смажимо до готовності, потім зливаємо надлишки олії.

Яйця збиваємо і виливаємо в картоплю, перемішуємо масу. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

Омлет з манкою

Для приготування візьміть:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – половина ст.л;
  • молоко – 100 мл;
  • манна крупа – 1 ст.л;
  • вершкове масло – 25 г.

Яйця перемішуємо вінчиком і додаємо цукор з молоком, перемішуємо.

Засипаємо манну крупу і збиваємо масу міксером.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло і виливаємо масу, накриваємо кришкою і смажимо 10 хвилин.

Омлет з шинкою і помідорами

Для приготування слід узяти:

  • яйця – 4 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • молоко – 2 ст.л;
  • шинка – 100 г;
  • рослинна олія – 1-2 ст.л;
  • сіль і перець за смаком.

Яйця добре збиваємо міксером, солимо і перчимо.

Помідор і шинку ріжемо на кубики.

Розігріваємо сковороду з олією і виливаємо 2/3 маси і смажимо до тих пір, поки верх добре не схопиться. Тепер висипаємо кубики шинки і помідорів, звертаємо омлет трубочкою на сковороді. Трубочку підсуваємо на середину сковороди і наливаємо залишок маси, смажимо протягом 1 хвилини і загортаємо нашу трубочку в отриманий млинець.