Як в дитячому садку! Рецепт омлету, який любили всі діти 90-х
Пропонуємо кілька варіантів дуже смачних омлетів.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua
Як в дитинстві
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 150 мл;
- яйця – 4 шт;
- сіль – 0.5 ч.л;
- вершкове масло – 20 г;
- рослинна олія – 1 ч.л.
Яйця розмішуємо віночком, вливаємо молоко, солимо масу і все добре перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо маслом, виливаємо масу.
Духовку розігріваємо до 250 градусів і випікаємо 20 хвилин. Перед подачею на стіл, поливаємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо зеленню.
Омлет з сиром і шинкою
Для приготування потрібно:
- яйця – 2 шт;
- борошно – 1-2 ст.л;
- твердий сир – 75-100 г;
- молоко – 3 ст.л;
- рослинна олія – 15 г;
- шинка – 75 г;
- сіль і зелень за смаком.
Молоко трохи підігріваємо, солимо і змішуємо з яйцями. Порційно додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо, залишаємо на кілька хвилин.
Шинку ріжемо шматочками, а сир тремо на грубій тертці.
Розігріваємо сковороду з олією і виливаємо масу, обсмажуємо і перевертаємо, посипаємо сиром і на одну сторону викладаємо шинку, складаємо омлет навпіл і обсмажуємо до рум’яності. Посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Омлет з картоплею
Для приготування візьміть:
- картопля – 4 шт;
- цибуля – 1 шт;
- яйця – 4 шт;
- сіль за смаком;
- оливкова олія.
Картоплю ріжемо брусочками і обсушуємо її паперовим рушником. Цибулю ріжемо кільцями і викладаємо разом з картоплею на розігріту олію і обсмажуємо. Олії повинно бути стільки, щоб вона покривала овочі. Солимо і смажимо до готовності, потім зливаємо надлишки олії.
Яйця збиваємо і виливаємо в картоплю, перемішуємо масу. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
Омлет з манкою
Для приготування візьміть:
- яйця – 2 шт;
- цукор – половина ст.л;
- молоко – 100 мл;
- манна крупа – 1 ст.л;
- вершкове масло – 25 г.
Яйця перемішуємо вінчиком і додаємо цукор з молоком, перемішуємо.
Засипаємо манну крупу і збиваємо масу міксером.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло і виливаємо масу, накриваємо кришкою і смажимо 10 хвилин.
Омлет з шинкою і помідорами
Для приготування слід узяти:
- яйця – 4 шт;
- помідор – 1 шт;
- молоко – 2 ст.л;
- шинка – 100 г;
- рослинна олія – 1-2 ст.л;
- сіль і перець за смаком.
Яйця добре збиваємо міксером, солимо і перчимо.
Помідор і шинку ріжемо на кубики.
Розігріваємо сковороду з олією і виливаємо 2/3 маси і смажимо до тих пір, поки верх добре не схопиться. Тепер висипаємо кубики шинки і помідорів, звертаємо омлет трубочкою на сковороді. Трубочку підсуваємо на середину сковороди і наливаємо залишок маси, смажимо протягом 1 хвилини і загортаємо нашу трубочку в отриманий млинець.