Діти просто обожнюють цей десерт з гарбуза
Напевно мало хто здогадається з чого цей десерт якщо йому не сказати, адже він настільки смачний, аж важко повірити що це з гарбуза.
Нам знадобиться на вихід 2,5 літра:
- Гарбуз – 2 кг.
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – половинка
- Лимонна кислота – 5 гр.
- Цукор – 400 гр.
Покроковий рецепт приготування:
- Гарбуз очищаємо від усього зайвого і нарізаємо середнім кубиком і відразу відправляємо в ємність, де будемо змішувати всі інгредієнти.
- Апельсини ріжемо кубиком. Один апельсин очищаємо, а другий нарізаємо разом з шкіркою.
- Половинку лимона, не очищаючи, нарізаємо кубиком і відправляємо в миску до гарбузі і апельсинів.
- Додаємо цукор і лимонну кислоту. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на 3 години. Гарбуз дасть багато соку, який будемо заливати в банку.
- Десь рази 3-4 потрібно буде перемішати, поки все “настоюється”.
- Через 3 години розкладаємо все по чистим банкам. І зверху рясно заливаємо соком, що виділився.
- Накриваємо банки кришками. Беремо каструлю, вистеляємо на дно марлю або рушник, ставимо банки і заливаємо водою по плечики. Ставимо на вогонь і стерилізуємо 30 хвилин після закипання.
Приготуйте такий десерт і Ваш діти будуть у Вас просити його ще і ще.