Діти просто обожнюють цей десерт з гарбуза

Напевно мало хто здогадається з чого цей десерт якщо йому не сказати, адже він настільки смачний, аж важко повірити що це з гарбуза.

Нам знадобиться на вихід 2,5 літра:

  • Гарбуз – 2 кг.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – половинка
  • Лимонна кислота – 5 гр.
  • Цукор – 400 гр.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від усього зайвого і нарізаємо середнім кубиком і відразу відправляємо в ємність, де будемо змішувати всі інгредієнти.
  2. Апельсини ріжемо кубиком. Один апельсин очищаємо, а другий нарізаємо разом з шкіркою.
  3. Половинку лимона, не очищаючи, нарізаємо кубиком і відправляємо в миску до гарбузі і апельсинів.
  4. Додаємо цукор і лимонну кислоту. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на 3 години. Гарбуз дасть багато соку, який будемо заливати в банку.
  5. Десь рази 3-4 потрібно буде перемішати, поки все “настоюється”.
  6. Через 3 години розкладаємо все по чистим банкам. І зверху рясно заливаємо соком, що виділився.
  7. Накриваємо банки кришками. Беремо каструлю, вистеляємо на дно марлю або рушник, ставимо банки і заливаємо водою по плечики. Ставимо на вогонь і стерилізуємо 30 хвилин після закипання.

Приготуйте такий десерт і Ваш діти будуть у Вас просити його ще і ще.

Не вдається скопіювати.