Діти від такої закуски просто в захваті. Смачний рецепт помідорів на зиму

Помідори, закриті таким чином, виходять дуже смачними, тому швидко зникають з погреба – діти від такої закуски просто в захваті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

У цій статті хочемо розповісти вам, рецепт помідорів на зиму – зберігайте собі рецепт, щоб не втратити, він вам неодмінно сподобається!

Спочатку підготуємо все необхідне:

  • помідори;
  • цибуля;
  • часник;
  • листя смородини;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • кріп;
  • петрушка.

На літр маринаду потрібно:

  • цукор – 3 ст. л;
  • сіль – 1 ст. л;
  • оцет 9% – 50 мл.

Процес приготуваня

Насамперед добре промиваємо помідори під водою і обриваємо з них зелені хвостики.

Наступний етап – стерилізація зелені, для цього кілька разів облити все листя окропом.

Стерилізуємо банки анки для консервації, будь-яким зручним для вас способом. Хоч це питання завжди викликає суперечки у господинь але все ж таки рекомендуємо простерилізувати банки.

Тепер необхідно заповнити банки помідорами, попередньо на дно кожної з них необхідно укласти зелень, часник, нарізану часточками цибулю і залишилися прянощі. Намагайтеся укласти помідори якомога щільніше, щоб у банці не залишалося порожнього місця.

Далі кип’ятимо воду і заливаємо нею помідори, а потім залишаємо їх в такому вигляді на 20 хвилин.

Коли вказаний час вийде, воду з помідор зливаємо в каструлю і, визначивши її кількість, додаємо цукор, сіль і оцет (кількість інгредієнтів потрібно збільшувати в залежності від того, скільки води в каструлі).

Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо, коли маринад закипить. Даємо йому гарненько прокипіти, а потім починаємо відразу ж розливати по банках. Укрутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Таку заготовку можна зберігати і в підвалі і в квартирі.