Дівчатка! Я раджу Вам приготувати «Айвар». Дуже смачна закуска і «мазалка»! Гостренька! До м’яса саме те!

Солодкий перець можна назвати найкращим подарунком, подарований нам матінкою природою!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами From Press

Неймовірно сонячний овоч, який увібрав в себе літо і живу енергію сонця, стане чудовою прикрасою будь-якого столу, в тому числі і святкового.

Але якому рецепту віддати перевагу? Сьогодні ви дізнаєтеся, як готується найкраща заготовка з болгарського перцю. Настільки смачна, що гості неодмінно попросять поділитися рецептом приготування!

Смачна закрутка з перцю має назву «Айвар». Готується в дивовижно смачному маринаді. Завдяки красивому зовнішньому вигляду і приголомшливим смаковими якостями, така страва має всі шанси стати безсумнівним хітом будь-якого святкового застілля.

Використовувати Айвар можна в різних цілях – приготувати приголомшливо смачні канапе, подати в якості оригінального апетитного овочевого гарніру, закуски або соусу, який відмінно доповнить м’ясні страви.

Така заготовка з солодкого перцю відноситься до балканської кухні, її вважають своєю національною стравою македонці, хорвати, серби.

Пропоную вам занести її в свою кулінарну скарбничку, щоб не втратити рецепт, який стане вашою кулінарної візитною карткою!

Для приготування заготовки з солодкого перцю візьміть:

  • 1 столову ложку – цукру.
  • 3 кілограми – солодкого червоного перцю.
  • 100 мл – яблучного оцту (можна замінити ½ склянки лимонного соку).
  • 2-3 штуки ріпчастої цибулі.
  • 250 мл – рафінованої олії.
  • 1 гіркий перець.
  • 10-12 зубчиків часнику.
  • Сіль за смаком.

Рецепт приготування:

Ретельно промиваємо в проточній холодній воді перець, викладаємо в цілому вигляді на деко.

Відправляємо запікатися в розігріту до 220 градусів духовку, готуємо, поки він стане темним (гарненько зарум’яниться).

Перекладаємо болгарський перець в поліетиленовий пакет, ретельно загортаємо краї і залишаємо пропаритися на 10-15 хвилин.

Розігріваємо на сковороді трохи рослинної олії, обсмажуємо на середньому вогні цибулю, нарізану півкільцями або кільцями, до золотистого відтінку.

Перекручуємо через м’ясорубку(чи збиваємо за допомогою блендера) зубчики часнику, обсмажену цибулю, перець болгарський і гострий.

Переливаємо подрібнені овочі в сотейник або казан, додаємо цукор, що залишився рослину олію, приправляємо до смаку сіллю, перемішуємо.

Ємність ставимо на помірний вогонь, при постійному помішуванні доводимо до кипіння, після чого проварюємо десять хвилин.

Вливаємо оцет або лимонний сік, доводимо до кипіння і відразу розливаємо по підготовлених баночках.

Стерилізуємо банки. Розподіляємо масу по них, закатуємо кришками і залишаємо остигати, закутавши банки..

Особливості заготовки

Спробувавши таку закуску з болгарського перцю на зиму, ви зрозумієте, що час ви витратили на її приготування не даремно. Вам захочеться приготувати ще одну партію баночок!

Смак заготовки словами описати неможливо, це щось на межі фантастики. Одне точно – відірватися неможливо, рука так і тягнеться спробувати ще, і ще!

Так що там говорити, при одному ароматі Айвару починають порушуватися смакові рецептори.

При такому способі приготування перець зберігає всі свої корисні властивості.

Солодкий перець, приготовлений за таким рецептом, чудовий і сам по собі, і «в компанії» з різними стравами.

Не пропустіть можливість зробити неймовірно смачну закуску з болгарського перцю на зиму.

Приготуйте тріумфальну страву, перед якою неможливо встояти, вона, без сумніву, увійде в число одних з найулюбленіших.

Не вдається скопіювати.