«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Шалено смачні, ніжні рогалики з начинкою, які робляться легко і швидко, стануть вашою улюбленою випічкою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 85 г;
  • борошно — 250 г;
  • сметана — 150 г;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • цукрова пудра — 40 г.

Приготування:

Замішуємо тісто для рогаликів. Додаємо в борошно розпушувач і ванільний цукор. Вершкове масло ріжемо ножем і перемішуємо з борошном. Має вийти так зване «рубане тісто».

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Заливаємо в тісто сметану і перемішуємо до однорідності.

У нас вийшов клубок досить міцного і пластичного тіста.

Ділимо його на чотири рівні частини.

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Розкачуємо кожну з них в тонкий круглий пласт.

Нарізаємо коло на трикутники ножем.

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Розкладаємо на кожен трикутничок тіста начинку. Це може бути варення, джем, мармелад або суміш сухофруктів з горіхами.

Скручуємо з тіста рогалики, сховавши начинку всередині.

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Викладаємо рогалики на деко, змащене маслом або застелене пергаментом.

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Випікаємо при 190 градусах протягом 20-25 хвилин (в залежності від вашої духовки). Краще не перетримувати рогалики в печі, щоб вони не стали жорсткими. Остиглі рогалики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю. Вони такі смачні, ніжні і розсипчасті, зникають зі столу блискавично!

«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою

Не вдається скопіювати.