«До чаю або кави краще не придумаєш!»: розсипчасті рогалики гарні з будь-якою начинкою
Шалено смачні, ніжні рогалики з начинкою, які робляться легко і швидко, стануть вашою улюбленою випічкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти:
- вершкове масло — 85 г;
- борошно — 250 г;
- сметана — 150 г;
- ванільний цукор — 5 г;
- розпушувач — 5 г;
- цукрова пудра — 40 г.
Приготування:
Замішуємо тісто для рогаликів. Додаємо в борошно розпушувач і ванільний цукор. Вершкове масло ріжемо ножем і перемішуємо з борошном. Має вийти так зване «рубане тісто».
Заливаємо в тісто сметану і перемішуємо до однорідності.
У нас вийшов клубок досить міцного і пластичного тіста.
Ділимо його на чотири рівні частини.
Розкачуємо кожну з них в тонкий круглий пласт.
Нарізаємо коло на трикутники ножем.
Розкладаємо на кожен трикутничок тіста начинку. Це може бути варення, джем, мармелад або суміш сухофруктів з горіхами.
Скручуємо з тіста рогалики, сховавши начинку всередині.
Викладаємо рогалики на деко, змащене маслом або застелене пергаментом.
Випікаємо при 190 градусах протягом 20-25 хвилин (в залежності від вашої духовки). Краще не перетримувати рогалики в печі, щоб вони не стали жорсткими. Остиглі рогалики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю. Вони такі смачні, ніжні і розсипчасті, зникають зі столу блискавично!