До чаю готую торт-тістечко “Яблучні хмари” – ділюся рецептом
Сьогодні хочу поділиться рецептом ніжного тістечка “Яблучні хмари”. Це шалено смачне тістечко, яке з легкістю замінить будь-який тортик. Закохує в себе з першого шматочка, кисленька яблучна начинка і ніжні бісквітні коржі. Обов’язково спробуйте.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні продукти:
Для бісквіта: (деко 30см на 40см)
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 180 гр
- Ванільний цукор – 1 пачка
- Борошно – 120 гр
- Крохмаль – 50 гр
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Вершкове масло – 100 гр
Для яблучної начинки:
- Яблука – 1,3 кг
- Цукор – 180 гр.
- Сік лимона – 1 / 2-1 шт
- Ванільний цукор – 1 пачка
Для крему:
- Сир домашній – 300 гр
- Вершки для збивання 33% – 150 мл
- Цукор – 50-150 гр
Сироп для просочення:
- Кип’яток – 50 мл
- Цукор – 50 гр
- Сік лимона – 1/2 шт
Для шоколадної глазурі:
- Шоколад – 40 гр
- Вершки – 20 мл
Декоративне посипання – 1 пачка
Торт-тістечко “Яблучні хмари”: покроковий процес приготування
Для початку приготуємо бісквіт.
Відміряємо 120 грам борошна, додаємо розпушувач 2 ч.л, у мене розпушувач вже відразу з ваніліном. Додаємо 50 грам крохмалю у мене картопляний. Перемішуємо і залишаємо в стороні.
У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо до утворення піни.
Приблизно 2 хвилини, тепер поступово додаємо цукор, і ванільний цукор. Збиваємо ще хвилини 5 хвилин. Тепер додаємо борошно з розпушувачем і крохмалем в 2-3 прийоми, перемішуємо ложкою, міксером збивати не можна. 100 грам вершкового масло потрібно заздалегідь розтопити, вливаємо в тісто. Перемішуємо. Тісто готове.
Беремо деко стандартне від духовки у мене 30 на 40 см, переливаємо тісто, рівномірно розподіляємо і ставлю в духовку. Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовність можна перевірити натисканням на бісквіт, якщо при натисканні на бісквіт він повертається у вихідне положення, значить готовий. Дамо йому охолонути. Хочу зазначити, що приготований за рецептом бісквіт завжди виходить рівним.
Займемося яблучною начинкою, яблука у мене вагою 1,300 грам, очистимо від шкірки і натерти на грубій терці. До яблук додаємо сік лимона, я люблю щоб начинка була трохи кислою тому додаю 1 лимон. Кладемо в каструлю, найкраще брати з антипригарним покриттям або взяти сковорідку. Додаємо 180 г цукру, ванільний цукор.
Перемішуємо, ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні до випаровування рідини і загустіння, мені потрібно 35-40 хвилин. Тепер пробиваємо все блендером до однорідності і знімаємо з вогню, даємо охолонути.
Приготуємо крем, в миску кладемо 300 грам домашнього сиру і 150 грам вершків для збивання жирність не менше, аніж 33%, у мене сьогодні домашні. Додаємо цукор до смаку, я додаю приблизно 50 грам. Збиваємо міксером до загустіння. Крем готовий.
Приготуємо сироп для просочення. Можна взяти яблучний сік, я роблю лимонне просочення. Беру 50 мл кип’ятку, додаю 50 грам цукру і перемішую до розчинення. Тепер додаю сік половини лимона. Перемішуємо і даємо просочуванню охолонути.
Приступаємо до збірки. У бісквіта обрізаємо краї і розділимо його на 2 рівних прямокутника.
Просоченням просочуємо 1 корж і кладемо яблучну начинку, рівномірно розподіляємо. Кладемо другий корж і просочуємо його просоченням. Змащуємо кремом. Можна змастити тільки верх, я змащую і боки, і верх.
Беремо 40 грам шоколаду, додаємо трохи вершків і розтоплюємо.
Тепер нанесемо на верх сіточку з шоколаду. Зверху посипаємо декоративною посипкою.
Тепер розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо до чаю. Виходить неймовірно смачно, рекомендую приготувати, залишаться задоволені всі.