До чаю готую торт-тістечко “Яблучні хмари” – ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділиться рецептом ніжного тістечка “Яблучні хмари”. Це шалено смачне тістечко, яке з легкістю замінить будь-який тортик. Закохує в себе з першого шматочка, кисленька яблучна начинка і ніжні бісквітні коржі. Обов’язково спробуйте.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Необхідні продукти:

Для бісквіта: (деко 30см на 40см)

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 180 гр
  • Ванільний цукор – 1 пачка
  • Борошно – 120 гр
  • Крохмаль – 50 гр
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Вершкове масло – 100 гр

Для яблучної начинки:

  • Яблука – 1,3 кг
  • Цукор – 180 гр.
  • Сік лимона – 1 / 2-1 шт
  • Ванільний цукор – 1 пачка

Для крему:

  • Сир домашній – 300 гр
  • Вершки для збивання 33% – 150 мл
  • Цукор – 50-150 гр

Сироп для просочення:

  • Кип’яток – 50 мл
  • Цукор – 50 гр
  • Сік лимона – 1/2 шт

Для шоколадної глазурі:

  • Шоколад – 40 гр
  • Вершки – 20 мл

Декоративне посипання – 1 пачка

Торт-тістечко “Яблучні хмари”: покроковий процес приготування

Для початку приготуємо бісквіт.

Відміряємо 120 грам борошна, додаємо розпушувач 2 ч.л, у мене розпушувач вже відразу з ваніліном. Додаємо 50 грам крохмалю у мене картопляний. Перемішуємо і залишаємо в стороні.

У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо до утворення піни.

Приблизно 2 хвилини, тепер поступово додаємо цукор, і ванільний цукор. Збиваємо ще хвилини 5 хвилин. Тепер додаємо борошно з розпушувачем і крохмалем в 2-3 прийоми, перемішуємо ложкою, міксером збивати не можна. 100 грам вершкового масло потрібно заздалегідь розтопити, вливаємо в тісто. Перемішуємо. Тісто готове.

Беремо деко стандартне від духовки у мене 30 на 40 см, переливаємо тісто, рівномірно розподіляємо і ставлю в духовку. Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Готовність можна перевірити натисканням на бісквіт, якщо при натисканні на бісквіт він повертається у вихідне положення, значить готовий. Дамо йому охолонути. Хочу зазначити, що приготований за рецептом бісквіт завжди виходить рівним.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Займемося яблучною начинкою, яблука у мене вагою 1,300 грам, очистимо від шкірки і натерти на грубій терці. До яблук додаємо сік лимона, я люблю щоб начинка була трохи кислою тому додаю 1 лимон. Кладемо в каструлю, найкраще брати з антипригарним покриттям або взяти сковорідку. Додаємо 180 г цукру, ванільний цукор.

Перемішуємо, ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні до випаровування рідини і загустіння, мені потрібно 35-40 хвилин. Тепер пробиваємо все блендером до однорідності і знімаємо з вогню, даємо охолонути.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Приготуємо крем, в миску кладемо 300 грам домашнього сиру і 150 грам вершків для збивання жирність не менше, аніж 33%, у мене сьогодні домашні. Додаємо цукор до смаку, я додаю приблизно 50 грам. Збиваємо міксером до загустіння. Крем готовий.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Приготуємо сироп для просочення. Можна взяти яблучний сік, я роблю лимонне просочення. Беру 50 мл кип’ятку, додаю 50 грам цукру і перемішую до розчинення. Тепер додаю сік половини лимона. Перемішуємо і даємо просочуванню охолонути.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Приступаємо до збірки. У бісквіта обрізаємо краї і розділимо його на 2 рівних прямокутника.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Просоченням просочуємо 1 корж і кладемо яблучну начинку, рівномірно розподіляємо. Кладемо другий корж і просочуємо його просоченням. Змащуємо кремом. Можна змастити тільки верх, я змащую і боки, і верх.

Беремо 40 грам шоколаду, додаємо трохи вершків і розтоплюємо.

Тепер нанесемо на верх сіточку з шоколаду. Зверху посипаємо декоративною посипкою.

До чаю готую торт-тістечко "Яблучні хмари" - ділюся рецептом

Тепер розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо до чаю. Виходить неймовірно смачно, рекомендую приготувати, залишаться задоволені всі.