До весни нічого не залишиться. Помідори в снігу: скільки банок не закривай, все мало

Ці консерви на думку моїх рідних і близьких – найсмачніше, з того що, вони пробували. Щороку намагаюся збільшити кількість цих заготовок, але все-одно, до весни нічого не залишається, все з’їдається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Мало того, що ці помідори дуже смачні, виглядають вони просто чудово. З такою баночкою не соромно гостинці передавати. Помідори, немов у снігу.

Готується ця консервація дуже просто.

З основних продуктів знадобляться, власне, самі помідори і багато часнику. Помідори краще вибирати ті, що більш “м’ясисті”, особливо хороший сорт «сливка». Часник краще брати домашній. Якось купила я китайський часник, він позеленів в банці, виглядало не дуже, хоча на смак не вплинуло.

На одну трилітрову банку знадобиться:

помідори – близько двох кілограмів;

часник – 1-3 столові ложки, тут вже треба дивитися по перевагах. Ми любимо, щоб часнику було побільше, я кладу 3 ложки.

Для маринаду, на 1 літр води:

сіль – 2 столові ложки;

цукор – 4 столові ложки.

У кожну баночку ще додаю по чайній ложці оцтової есенції. Пробувала робити з 9% оцтом, лила його відповідно, більше, навіть не пам’ятаю, скільки. Також робила з лимонною кислотою, але ідеальну пропорцію не змогла підібрати. З есенцією все просто, а результат один.

Помідори промиваю гарячою водою. Там, де кріпилася плодоніжка, проколюю шпажкою кожен плід, так помідори будуть менше тріскатися. У стерилізовані банки якомога щільніше укладаю томати.

До речі, банки вже кілька років стерилізую так званим холодним способом. Промиваю банки гарячою водою з содою, наливаю кілька ложок оцту. Залишиться потрясти баночки та покрутити, потім, закривши кришкою, перевертаю догори дном, щоб і кришка теж простерилізувалася. Оцет виливаю в наступну баночку, банка готова, ще жодна не вибухнула.

Помідори укладені, заливаю їх окропом. Щоб вже банка напевно не лопнула, наливаю спочатку зовсім небагато води, на дно, протягом декількох хвилин баночка прогріється і не лопне.

Наливаю окріп до верху, прикриваю банки кришкою і залишаю все хвилин на 20-30. А тим часом займуся маринадом і часником.

Часник натираю на крупній тертці, так він виглядає симпатичніше в банці, можна робити блендером, не принципово.

Маринад готується просто, додаю в воду сіль і цукор і доводжу до кипіння. Поки це робила, вода в банках майже охолола, я її зливаю і додаю часник.

І заливаю банки з помідорами готовим киплячим маринадом до верху, щоб під саме горло.

Закупорюють банки кришками і перевернувши догори дном, укутують тепліше, щоб все якомога довше остигало. Так  помідори  в снігу будуть зберігатися при кімнатній температурі без втрат.

Своєю невеликою сім’єю ми з’їдаємо банку помідорів за пару днів. Дуже смачно!

Не вдається скопіювати.