Додаємо до кухля сметани 2 яйця. Торт-морозиво без ложки тіста доходить в холодильнику сам

На приготування більшості тортів йде значна кількість часу та інгредієнтів, а результат не завжди виявляється чудовим. Тісто може не піднятися, начинка не пропектися, більше метушні, ніж задоволення. Торт-морозиво «Пломбір» приємний виняток з цього правила: готується він без ложки тіста, а доходить до правильної кондиції і зовсім сам, в холодильнику.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для рецепта нам потрібно 2 яйця, великий кухоль сметани (близько 500 мілілітрів), 140 грамів цукру, 10 грамів ванільного цукру, 30 грамів кукурудзяного крохмалю, 50 грамів вершкового масла, 200 грамів вершкового масла і 280 грамів борошна.

Яйця розбиваємо в миску, додаємо до них 10 грамів ванільного цукру, 30 грамів крохмалю, 140 грамів цукру і збиваємо все віночком. Потім додаємо до суміші відразу всю сметану і ще раз все перемішуємо.

Виливаємо отриману суміш в сотейник і варимо до загустіння. Після кладемо 50 грамів вершкового масла, перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою, ставимо поки в сторону.

В окрему миску насипаємо 50 грамів цукру, 280 грамів борошна і 150 грамів вершкового масла. Перетираємо все руками в крихту, її перекладаємо на сковороду і смажимо 10 хвилин на середньому вогні постійно помішуючи.

Починаємо збирати наш десерт у звичайній формі для запікання. Першим шаром висипаємо крихту, зверху шар крему.

Так, чергуючи, заповнюємо форму до кінця. Ставимо заготовку в холодильник на ніч, потім виймаємо з форми і можна пробувати.

При бажанні можна трохи доопрацювати рецепт, просто додавши до нього горіхів або сухофруктів.