Додаємо в тісто 3 картоплини і печемо хліб за 30 хвилин: пишний як подушка

Домашня випічка не завжди виходить пишною і смачною, проблеми можуть початися вже на етапі підйому тесту. Тому замість звичайного хліба ми краще спечемо чудові картопляні булочки з сиром: додаємо в тісто три картоплі і зробимо пишний як подушка хліб за тридцять хвилин.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі
  • 2 яйця
  • 100 мл соняшникова олія
  • 200 мл молока
  • 1,5 чайних ложки солі
  • 3 тертих картоплі
  • 300 грамів сиру
  • петрушка
  • 6 склянок пшеничного борошна
  • 20 грамів вершкового масла

Процес:

Висипаємо в глибоку миску сухі дріжджі, туди ж розбиваємо яйце, виливаємо 100 мілілітрів соняшникової олії. Збовтуємо все віночком і наливаємо 200 мілілітрів молока. Додаємо 1,5 чайних ложки солі, ще раз перемішуємо.

На цьому етапі перекладаємо в миску відразу все три натертих на середній тертці картоплини і дрібно нарізаний, або також натертий на тертці сир. Слідом додаємо половину пучка дрібно нарізаної петрушки.

Пора ввести муку, можна відразу всю разом. Замішуємо м’яке картопляне тісто і залишаємо його підніматися на 45 хвилин.

Потім перекладаємо тісто в змащену вершковим маслом форму для випікання. Розрівнюємо і прямо руками формуємо краю булочок.

Між ними кладемо по шматочку твердого сиру. Змащуємо жовтком, присипаємо кунжутом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Хліб вийшов пишним і неймовірно смачним. Його цілком можна подати і як самостійну закуску.

Не вдається скопіювати.