Додаю в тісто оцет. Ось чому мої булочки пишні і повітряні
Сьогодні хочемо поділитися з вами секретом випікання дуже смачних, пишних і повітряних булочок. А секрет простий, ми додамо в тісто оцет. Саме він додасть тісту таку невагому легкість. Це дуже смачна і завжди вдала випічка. Спробуйте обов’язково!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти
- Молоко тепле – 500 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Дріжджі – 30 гр. живих (сухих 10 гр)
- Яйця – 2 шт.
- Соняшникова олія – 80 мл
- Борошно – 900 гр. +/-
- Розпушувач – 0.5 ст. л.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Оцет (9%) – 1 ст. л.
Для змащення
- Яєчний жовток + молоко
Для посипання
- Кунжут
Як приготувати пишні булочки
У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо дріжджі і цукор і все гарненько розмішуємо.
Додаємо сіль, олію, 2 яйця і все знову добре перемішуємо вінчиком.
Тепер додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.
Тісто виходить липким і на цьому етапі додаємо частинами в тісто розм’якшене вершкове масло і одну столову ложку яблучного оцту.
Добре вимішуємо тісто.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 50 для підняття.
Тісто добре піднялося тепер викладаємо його на робочу поверхню.
Ділимо тісто на дві частини. Тепер кожну частину ділимо на 6 рівних частин.
Скачуємо з них круглі колобочки.
Викладаємо наші кульки з тіста на деко застелений пергаментним папером.
Накриваємо їх серветкою і залишаємо ще на 15 хвилин і для вистоювання.
У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток і молоко і цією сумішшю змащуємо наші колобки.
Зверху посипаємо булочки кунжутом.
Ставимо деко в добре розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Наші булочки готові. Смачного!