Домашні іриски — це корисна альтернатива цукеркам з полиць магазину
Прямо зараз ми розповімо, як приготувати цукерки “Тягучки”, які гарантовано стануть найпопулярнішими солодощами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Великий плюс полягає в тому, що зробити такі іриски в домашніх умовах можна всього за годину, з яких пів години ви без жодних докорів сумління можете витратити на збори, адже кінцевий етап приготування зовсім не вимагає уваги.
Інгредієнти
- 200 мл топленого молока
- 200 г цукру
- 2 ст. л. меду
- 30 г вершкового масла
- 2 г ваніліну
- 10 мл рослинної олії
Приготування
- Візьміть невеликий алюмінієвий сотейник і висипте в нього цукор. Туди ж відправте мед, вершкове масло і ванілін. Потім залийте всі інгредієнти топленим молоком.
- Поставте сотейник на плиту і включіть середній вогонь. Варити суміш протягом пів години, постійно помішуючи її.
- Дочекайтеся, поки маса загусне і придбає яскравий карамельний колір, після чого можете вимкнути газ і знімати сотейник з плити.
- Залиште карамельну масу остигати, а тим часом підготуйте формочки для майбутніх цукерок. Якщо немає спеціальної силіконової форми для цукерок, — не біда, можете використовувати звичайну пластикову форму для льоду.
- Змасти кожну клітинку форми рослинною олією і рівномірно розподіли остиглу масу по клітинках. Далі поставте заготовку в морозильну камеру на пів години.
- Після закінчення зазначеного вище часу дістаньте формочку та акуратно дістаньте цукерки з комірок.
От і все. Приємного апетиту.