Домашні пельмені, соковиті, не розварюються! Ідеальне тісто для пельменів
Сьогодні готуємо ідеальні пельмені! Соковиті всередині, із смачним тістом!
РЕЦЕПТ:
Пельмені, ідеальне пельмене тісто (100…120 шт)
Тісто:
- 450 – 500 г борошна
- 1 ч. л. солі (без гірки)
- 2 яйця
- 150 мл води (приблизно)
Фарш:
- 600 г м’яса (у мене свинина + яловичина)
- 2 цибулини
- 1 ч. л. солі (або за смаком)
- перець
- 50 мл води або бульйону
Тісто:
У склянку об’ємом 250 мл розбиваємо 2 яйця. Наливаємо воду до позначки в 250 мл, щоб вийшла повна склянка.
Переливаємо в миску, додаємо сіль, добре розмішуємо.
Всипаємо муку і замішуємо тісто. Тісто має вийти максимально крутим. При цьому муки може знадобитися трохи більше або менше.
Тісто присипаємо борошном, що залишилося, і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
Ще раз добре вимішуємо, якщо тісто м’яке та липке, додаємо борошно. Тісто ховаємо в пакет та залишаю відпочити на 1 годину.
Фарш:
Цибулю дрібно посікти або змолоти в блендері.
Змішуємо фарш, цибулю, сіль, перець, вимішуємо.
Вливаємо воду та ще раз добре вимішуємо. Накриваємо і прибираємо в холодильник, поки тісто не дозріє.
Ліпити пельмені можна будь-яким зручним способом.
Можна шматочок тіста розкотити в ковбаску, нарізати п’ятачками, щедро обваляти їх у борошні. Розкачати кола та ліпити пельмені.
Можна розкотити тісто у тонкий пласт. Вирубуванням вирізати кола діаметром 6 см. І ліпити пельмені.
Можна використовувати пельменницю.
Пельмені опускаємо в підсолену киплячу воду. Коли випливуть варимо 3 хвилини. Хочемо звернути увагу, 3 хвилини з моменту, коли пельмені спливуть на поверхню води, а з моменту закладки у воду – буде 6-8 хвилин (залежно від кількості пельменів та розміру каструлі).
Подавати можна із вершковим маслом, сметаною.
Обрізання тіста можна підсушити і нарізати соломкою. Виходить прекрасна домашня локшина, з нею можна зварити курячий бульйон.
Якщо потрібно заморозити пельмені, складаєсо їх на дошку присипану мукою і відразу прибираєсо в морозильну камеру на 1-2 години. Після чого розкладаємо в пакети.