Соковитий та ніжний домашній кебаб у духовці

Цей апетитний та соковитий люля-кебаб готується з двох видів м’яса: свинини та курячого філе. Таке поєднання – досить вдале. Свинячий фарш надає соковитості страві, а філейний фарш робить кебаб ніжнішим і м’яким. Люля-кебаб готується в духовці, тому може з’явитися на столі в будь-який час.

Нам потрібно:

  • свиняча шия – 450 гр.
  • куряче філе – 400 гр.
  • болгарський перець – 70 гр.
  • цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • кінза свіжа без стебел – 25 гр.
  • часник – 3 зубчики
  • вершкове масло – 80 гр.
  • копчена паприка – 1 ч.л.
  • уцхо-сунелі – 1 ч.л.
  • шафран – 1/2 ч.л.
  • коріандр (насіння) – 1/2 ч.л.
  • чорний перець мелений – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

Для початку нам потрібно пропустити через м’ясорубку болгарський перець та цибулю. Викласти в сито і дати стекти зайвій волозі.

Тим часом пропускаємо свинину та курку через м’ясорубку. Кинзу свіжу та часник дрібно рубаємо. Поєднуємо всі інгредієнти в ємності.

М’ясо, овочі, зелень, часник та спеції (коріандр розминаємо у ступці), а також додаємо вершкове масло кімнатної температури. Добре все перемішуємо.

Насаджуємо у вигляді ковбасок фарш на шпажки, які заздалегідь треба вимочити у воді. Відправляємо у духовку на решітці. Знизу встановлюємо лист, куди капатиме сік. Температура духовки максимальна із включеною конвекцією. Приблизно на 10-12 хвилин.

Не вдається скопіювати.