Домашній кетчуп перевірений часом

Непотрібно купувати магазинні соуси, адже можна приготувати чудовий домашній кетчуп і запастись ним на зиму. Рецепт дуже простий.

Нам знадобиться:

  • уварений томатний сік – 6 л.,
  • яблука – 3 шт.,
  • червоний болгарський перець – 4 шт.,
  • цибуля – 3 шт.,
  • часник – 200 гр.,
  • гвоздика – 5 бутончиків,
  • запашний перець – 15-20 шт.,
  • чорний мелений перець – 1 ч. ложка,
  • оцет 9% – 100 мл.,
  • сіль – 2 ст. ложки,
  • цукор – 5 ст. ложок.

Покроковий рецепт приготування:

Для початку підготувала помідори. Добре вимила, обрізала все зайве, порізала на шматочки. У мене 10 літрів каструля вийшла майже повна.

Поставила варити. Після закипання млоїла 30 хвилин.

Дочекалася поки повністю охололи. Потім протерла через сито (можна було переробити через соковижималку свіжими, але саме варені помідори надають необхідну консистенцію).

Отримавший сік поставила уварюватися на 2 години, щоб зайва рідина випарувалася. За цей час підготувала овочі.

Болгарський перець, яблука, цибулю порізала на дрібні шматочки, часник просто зубчики.

Частина соку відлила в окрему каструлю і додала підготовлені овочі, поставила варити до готовності.

Гвоздику, запашний перець подрібнила на млині і додала в томат.

Чорного перцю горошку у мене не виявилося, тому використовувала мелений.

У томат додала сіль, цукор і оцет.

Готові овочі збила на міксері і вилила в томат.

Підготовлену суміш варила 30 хвилин після закипання.

Готовий кетчуп розлила по банках і закатала. Закутала старою ковдрою і залишила до повного охолодження.

Вийшов яскравий, смачний домашній кетчуп. Я не додавала гострий перець, так як в гостях часто бувають діти, які його просто обожнюють.

Домашній кетчуп набагато кращий за покупний, адже він приготовлений з натуральних продуктів.

Не вдається скопіювати.