Домашній майонез «Провансаль»: покроковий рецепт

Домашній майонез «Провансаль» — це густий, смачний майонез. Він відрізняється від звичайного майонезу з магазину своєї жирністю, густотою і смаком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Домашній майонез виходить дуже ніжним і смачним. Спробувавши такий майонез одного разу, ви ніколи ні за яких умов не будете купувати майонез в магазині. Ви завжди вважали, що на приготування майонезу йде багато часу і це складно? Ні, всього 30 секунд і домашній майонез вже на вашому столі.

Складові:

  • лимонний сік — 1,5 ст.л .;
  • яйце — 1 штука;
  • 300 мл. рослинної олії головне без запаху;
  • сіль — 0,5 ч.л .;
  • цукор — 1 ч.л .;
  • гірчиця — 0,5 ч.л .;
  • мелений перець білий — 0,5 ч.л. (за смаком. Можна не додавати);
  • блендер.

Спосіб приготування:

У склянку для збивання додайте яйце, і туди сіль, перець білий, цукор і гірчицю, лимонний сік і олію рослинну.

Опустіть блендер у склянку для збивання і починайте збивати, ви відразу побачите, як маса на очах у вас стає схожою на майонез.

По густоті майонез виходить ідеальний просто, а смак… Ну я думаю ви обов’язково спробуєте і скажете!

Тільки хочу попередити щодо яєць, вони повинні бути обов’язково свіжими, можна і не домашніми, але купленими в екологічних магазинах. Але в їх якості ви повинні бути впевнені. Тоді і майонез вийде найсмачніший.

Смачного! Домашній майонез можна використовувати куди завгодно, хоч ложкою з банки їсти.

Не вдається скопіювати.