Домашній майонез «Провансаль»: покроковий рецепт
Домашній майонез «Провансаль» — це густий, смачний майонез. Він відрізняється від звичайного майонезу з магазину своєї жирністю, густотою і смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Домашній майонез виходить дуже ніжним і смачним. Спробувавши такий майонез одного разу, ви ніколи ні за яких умов не будете купувати майонез в магазині. Ви завжди вважали, що на приготування майонезу йде багато часу і це складно? Ні, всього 30 секунд і домашній майонез вже на вашому столі.
Складові:
- лимонний сік — 1,5 ст.л .;
- яйце — 1 штука;
- 300 мл. рослинної олії головне без запаху;
- сіль — 0,5 ч.л .;
- цукор — 1 ч.л .;
- гірчиця — 0,5 ч.л .;
- мелений перець білий — 0,5 ч.л. (за смаком. Можна не додавати);
- блендер.
У склянку для збивання додайте яйце, і туди сіль, перець білий, цукор і гірчицю, лимонний сік і олію рослинну.
Опустіть блендер у склянку для збивання і починайте збивати, ви відразу побачите, як маса на очах у вас стає схожою на майонез.
По густоті майонез виходить ідеальний просто, а смак… Ну я думаю ви обов’язково спробуєте і скажете!
Тільки хочу попередити щодо яєць, вони повинні бути обов’язково свіжими, можна і не домашніми, але купленими в екологічних магазинах. Але в їх якості ви повинні бути впевнені. Тоді і майонез вийде найсмачніший.
Смачного! Домашній майонез можна використовувати куди завгодно, хоч ложкою з банки їсти.